Roka, ki v tiskalnik Brother poleg cian, rumene in črne kartuše vstavlja še magento

Kako zamenjati kartušo v tiskalniku

Če v tiskalniku zmanjka črnila ali tonerja, ga boste morali zamenjati. Oglejte si, kako!

Vsak tiskalnik potrebuje črnilo. Na najpreprostejši ravni mu kartuše zagotavljajo črnilo, ki ga potrebuje za opravljanje svojega dela. Brizgalne naprave razpršijo črnilo iz kartuše v mikroskopskih kapljicah na papir. Vsakič, ko tiskate, se porabi malo več črnila, zato boste morali glede na količino in vrsto tiskanja kartuše sčasoma zamenjati, kar je lahko precej pogosto v pisarni ali majhnem podjetju z veliko prometa, občasno pa tudi doma.  

Kako zamenjam kartušo v tiskalniku Brother?

Če še nikoli niste zamenjali kartuše v domačem ali pisarniškem tiskalniku, se vam to lahko zdi malce težavno opravilo, vendar nič lažjega, če sledite tem preprostim korakom. Navodila temeljijo na zamenjavi kartuše na enem izmed nagrajenih tiskalnikov Brother, vendar na splošno med proizvajalci veljajo enaka pravila.

  1. Preverite, ali je tiskalnik vklopljen. Če se na zaslonu prikaže sporočilo »ni črnila, vstavite kartušo«, je čas, da jo zamenjate.
  2. Kartuše so običajno shranjene na desni strani tiskalnika. Za začetek odprite sprednji pokrov, da vidite, kje se nahajajo. Tam bi morale biti štiri: cian, magenta, rumena in črna. Zaslon tiskalnika vam bo povedal, katere barve je zmanjkalo. Vsaka kartuša ima na vrhu majhno ročico.
  3. Kliknite ročico, da odstranite staro kartušo.
  4. Če prvič nameščate kartuše, ima lahko tiskalnik v reži za kartuše tudi zeleni ali oranžni zaščitni del, ki ga morate odstraniti, a ga ne smete zavreči.
  5. Nove kartuše imajo včasih plastično številčnico, ki jo je treba obračati, dokler ne klikne, in zaščitni pokrov, ki ga morate odstraniti. To običajno naredite tako, da obrnete ročico in jo nežno povlečete.
  6. Ko to storite, namestite novo kartušo v ustrezno barvno označeno režo v smeri puščice na nalepki.
  7. Kartušo nežno potiskajte, dokler se ne zaskoči na svoje mesto. To storite za toliko kartuš, kolikor jih je treba zamenjati.
  8. Zaprite sprednji pokrov.
  9. Tiskalnik bo zdaj potreboval nekaj minut, da pripravi svoj sistem cevi za črnilo za tiskanje. Tiskalnik naj bo v tem obdobju vklopljen.

Kako zamenjam toner v tiskalniku Brother?

Tonerji so v zaprti embalaži, zasnovani tako, da jih ščiti. Med shranjevanjem doma ali v pisarni ga vedno pustite v embalaži, dokler ni čas, da ga namestite. Razpakirani toner se lahko posuši, če ga dlje časa ne uporabljate. Med shranjevanjem mora biti v vodoravnem položaju in ne sme biti izpostavljen ekstremnim temperaturam. Če je shranjen pod kotom, lahko pride do premikanja prahu v njegovi notranjosti in tako tudi do težav s tiskanjem.

Ko ste pripravljeni na namestitev tonerja, ga previdno vzemite iz embalaže in izvlecite plastični jeziček na koncu izdelka v enem dolgem traku. Nato toner previdno nagnite z ene strani na drugo, da se prah enakomerno porazdeli. Priporočamo, da to naredite nad kakšno podlago, če se kaj prahu razsuje.

Odprite sprednji pokrov naprave.

Zdaj ste pripravljeni, da vstavite toner v enoto bobna. Medtem ko imajo nekatere laserske naprave vgrajene bobne, imajo Brotherjeve odstranljive enote bobnov, ki jih lahko po potrebi zamenjate. Toner vstavite v enoto bobna. Zaskočiti se mora s klikom. Koronsko žico znotraj bobna očistite tako, da zeleni jeziček na enoti nekajkrat potisnete naprej in nazaj. Zdaj namestite enoto bobna s tonerjem v napravo.

Zaprite sprednji pokrov tiskalnika.

Kaj naj storim, če imam na rokah črnilo ali toner?

Če iz kartuše uhaja črnilo ali iz tonerja prah in pride v stik z rokami, jih takoj umijte in se ne dotikajte oči. Pomembno je, da se izognete nepravilnemu ravnanju in to preprečite. Pri kartušah slabše kakovosti obstaja večja verjetnost curljanja, kar je eden izmed razlogov, da zaradi zagotavljanja najvišje kakovost in največje zmogljivosti vedno priporočamo nakup originalnega potrošnega materiala Brother.

Kako preveriti, ali gre za ponarejeno kartušo

Neodvisno potrošniško testiranje je pokazalo, da je kupovanje slabših alternativ lažna ekonomija. Ponaredki, ki se pretvarjajo, da so priznane blagovne znamke, so hkrati tudi nezakoniti in nevarni, pomanjkljive kakovosti in lahko trajno poškodujejo napravo. Vodilni v panogi, kot je Brother, sodelujejo v boju proti ponaredkom, da bi tako zaščitili potrošnike. Običajno jih prepoznate po slabi kakovosti, neuradni embalaži, kratki življenjski dobi, nizki ceni in vprašljivem prodajnem mestu, vendar so nekateri primerki zelo dobri, zato je dobro, da ponaredke preveriti, če ste kdaj v dvomih.

Če ste investirali v eno izmed nagrajenih laserskih naprav Brother, si boste z nakupom originalnega potrošnega materiala Brother želeli zagotoviti, da deluje po svojih najboljših močeh  Naši tonerji so dokazano bolj kakovostni, dolgotrajni in varni kot neoriginalni nadomestki. Lahko jih uporabite tudi za zmanjšanje ogljičnega odtisa in tako vplivate na okolje z našo shemo recikliranja. Če boste z našim originalnim potrošnim materialom ravnali skrbno, vas bo nagradil z visokokakovostnim, hitrim in stroškovno učinkovitim tiskanjem.

Kaj naj storim s praznimi kartušami?

Ne pozabite, praznih kartuš ne smete nikoli zavreči. Za zmanjšanje vpliva na okolje jih je mogoče reciklirati. Brother upravlja hiter, enostaven in brezplačen program za vračilo in ponovno izdelavo originalnih kartuš in tonerjev. V našem namenskem obratu predelamo vsak del, zato z vračanjem praznih varujete okolje in prispevate k trajnostnemu krožnemu gospodarstvu.

 

Več iz Navodila: kategorija tiskalnikov

Mogoče vam bo všeč tudi

Nazaj na vrh