1. Home Brother
 2. Podpora
 3. Navodila: kategorija tiskalnikov
 4. Kako tiskam prek telefona ali tablice | Brother
Aplikacija za mobilno tiskanje Brother na telefonu na ozadju črnega tiskalnika Brother, ki stoji na mizi.

Kako tiskam prek telefona ali tablice | Brother

Tiskanje prek mobilnega telefona lahko poenostavi tiskalna opravila. Tiskate lahko prek mobilnega telefona ali tablice iPhone, iPad in Android s certificirano aplikacijo proizvajalca tiskalnika. Obstajajo pa tudi druge možnosti, kot so vtičniki.

Ali obstaja aplikacija za tiskanje prek mobilnega telefona? 

Mobilne aplikacije za iOS in Android so običajno na voljo brezplačno in jih je mogoče prenesti iz trgovine App Store ali Google Play. Preverite, ali aplikacija, ki jo želite prenesti, podpira vaš model tiskalnika. Po namestitvi aplikacije v pametni telefon ali tablico so tiskalniki v istem omrežju običajno takoj prepoznani. Datoteke lahko nato brez odlašanja natisnete prek mobilnih naprav.

Poiščite datoteko ali fotografijo, ki jo želite natisniti prek pametnega telefona ali tablice, in jo nato delite z aplikacijo za tiskanje v svoji napravi. Običajno so v aplikaciji na voljo različne možnosti, kot so število izpisov, barvno ali črno-belo ter enostransko ali obojestransko tiskanje, tudi na fotografski papir, tako kot je to mogoče na računalniku. 

Brother ima brezplačne mobilne aplikacije za tiskanje različnih datotek, vključno s PDF-ji, fotografijami, Microsoftovimi datotekami Word in Excel ter e-poštnimi sporočili prek pametnih telefonov ali tablic na brizgalnem ali laserskem tiskalniku Brother.

Kaj lahko natisnete z mobilnimi aplikacijami?

 • PDF, Word, Excel, PowerPoint in besedilne dokumente – s seznama datotek dokumentov ali prenosov ali iz drugih aplikacij, kot sta Google Drive ali iCloud. 
 • Fotografije — neposredno iz aplikacije, fotoalbuma ali aplikacij socialnih medijev in WhatsAppa.
 • Spletne strani – natisnite spletne strani neposredno iz različnih internetnih brskalnikov
 • Iz odložišča — natisnite podatke, fotografije, besedilo in izbrane dele spletnih strani, kopirane v odložišče iz drugih aplikacij.

Kaj lahko in česa ne morete natisniti, je odvisno od aplikacije za tiskanje proizvajalca tiskalnika, saj vse aplikacije ne bodo imele celotnega seznama možnosti tiskanja, navedenega zgoraj.

Ali lahko skeniram dokumente v mobilni telefon ali tablico? 

Če imate večfunkcijsko napravo, lahko papirnate dokumente skenirate tudi v pametni telefon ali tablico. 

Odprite aplikacijo proizvajalca in izberite skeniranje. Ko dokument skenirate z večfunkcijsko napravo, bo prikazan na pametnem telefonu. Nato lahko sliko zasukate, obrežete in uredite. 

Nato imate na voljo več možnosti: shranite skenirano datoteko v telefon ali tablico, jo pošljite po e-pošti kot JPEG ali PDF ali pa shranite v oblak, kot so iCloud, Dropbox ali Google Drive. 
Vsi aplikacije ne podpirajo skeniranja dokumentov, zato preverite ali proizvajalec tiskalnika to nudi v aplikaciji. 

Brother ima široko paleto tiskalnikov in večfunkcijskih naprav za domačo in pisarniško uporabo, primernih za tiskanje s pametnih telefonov in tablic ter skeniranje v njih. Poleg tega lahko obiskovalci, zaposleni ali družinski člani, povezani v brezžično omrežje, uporabljajo tudi možnosti tiskanja. 

Vtičniki in rešitve za tiskanje prek mobilnega telefona

Poleg aplikacij proizvajalcev tiskalnikov obstajajo tudi druge možnosti za tiskanje datotek prek mobilnih naprav, kot so pametni telefoni ali tablice. To so splošni vtičniki, ki jih proizvajalci naprav vnaprej namestijo na mobilne naprave ali pa jih lahko prenesete ločeno. Prednost je, da ti vtičniki — v nasprotju z aplikacijami proizvajalcev tiskalnikov — delujejo za več blagovnih znamk tiskalnikov, njihova pomanjkljivost pa, da pogosto ponujajo le standardne možnosti tiskanja, brez dodatnih, kot so izbira barvnega ali črno-belega tiskanja in obojestranskega tiskanja. Poleg tega funkcije skeniranja niso podprte.

To so najbolj priljubljeni vtičniki in rešitve za tiskanje prek pametnega telefona ali tablice:

Apple AirPrint
S storitvijo Apple AirPrint lahko preprosto tiskate prek naprave Apple iPhone in tiskalnika, ki podpira AirPrint. Aplikacija omogoča zelo enostavno tiskanje e-poštnih sporočil, fotografij, spletnih strani in dokumentov, saj ni treba namestiti programske opreme. AirPrint je vgrajen v večino mobilnih naprav iOS, kot sta iPhone in iPad.

 

Storitev tiskanja Mopria
Tiskajte neposredno iz naprave Android v tiskalnik, ki podpira Moprio. Hitro vzpostavite povezavo s tiskalnikom prek brezžične povezave za tiskanje e-poštnih sporočil in drugih dokumentov. Prenesite in namestite vtičnik za storitev tiskanja Mopria iz trgovine Play Store in tiskajte prek pametnega telefona ali tablice.

 

Cortado
Cortado vam omogoča tiskanje z združljivim tiskalnikom Brother, povezanim s pametnim telefonom ali tablico prek brezžične povezave ali Bluetootha. Oblačno tiskanje Cortado je na voljo za naprave Apple, Android in BlackBerry. Natisnete lahko različne oblike zapisa datotek, kot so e-poštna sporočila HTML, datoteke Excel, PDF in PowerPoint, ne da bi morali namestiti kakšno aplikacijo.

 

NFC (Near Field Communication)
Nova tehnologija omogoča vzpostavitev transakcij, izmenjavo podatkov in brezžično povezavo med dvema napravama, ki sta v bližnjem dometu. Enostavno vzpostavite brezžično povezavo tako, da mobilno napravo s podporo za NFC držite v smeri tiskalnika z zmogljivostjo NFC. Nato lahko tiskate neposredno iz mobilne naprave in skenirate v njo.

 

Wi-Fi Direct
Tiskalniki, ki podpirajo Wi-Fii Direct, se lahko neposredno povežejo s pametnim telefonom ali tablico, ne da bi šli skozi usmerjevalnik ali dostopno točko. Tiskate lahko neposredno iz mobilnih naprav ali skenirate v njih. Tehnologija Wi-Fi Direct omogoča enostavno tiskanje e-poštnih sporočil, fotografij, spletnih strani in dokumentov. Programska oprema za prenos, gonilniki za namestitev in kabli za povezavo niso potrebni. 

 

Aplikacije Brother za tiskalnike
Brother ima več aplikacij za tiskanje datotek prek pametnih telefonov in tablic Android in iOS. Te aplikacije zagotavljajo tudi napredne zmogljivosti, ki jih standardni vtičniki za tiskanje in storitve nimajo, kot so barvno ali črno-belo tiskanje, tiskanje na fotografski papir in enostransko ali obojestransko tiskanje, ter omogočajo skeniranje datotek neposredno iz tiskalnika Brother v mobilne naprave, kot so pametni telefoni ali tablice iPhone, iPad ali Android.

 

Aplikacija Brother iPrint&Scan
Brother iPrint&Scan je brezplačna aplikacija za tiskanje datotek iz in skeniranje v pametni telefon in tablico iPhone, iPad ali Android. Vse, kar potrebujete, je brezžično omrežje in tiskalnik ali večfunkcijsko napravo  Brother, ki to podpira. Aplikacija je enostavna za namestitev in uporabo. Takoj ko namestite aplikacijo, bo v omrežju poiskala podprte tiskalnike, tako da lahko želene datoteke natisnete kadar koli.

 • Preprost in hiter način tiskanja fotografij, spletnih strani in dokumentov (PDF, Word, Excel, PowerPoint, besedilni dokumenti)
 • Natisnite dokumente in fotografije neposredno iz storitve v oblaku, kot so Dropbox, OneDrive in Evernote.
 • Shranite skenirane dokumente v mobilno napravo Android ali jih pošljite po e-pošti (PDF, JPEG).
 • Uporabite brez računalnika ali gonilnika.

 

Aplikacija Brother Mobile Connect
Brother Mobile Connect je brezplačna aplikacija, ki vam poleg tiskanja in skeniranja datotek v mobilne naprave in iz njih omogoča tudi spremljanje ravni črnila in tonerja ter preprosto naročanje ustreznega potrošnega materiala. Aplikacija deluje prek brezžičnega omrežja in je na voljo za pametne telefone in tablice iPhone, iPad in Android.

 • Natisnite dokumente, fotografije in spletne strani (PDF, Word, Excel, PowerPoint, besedilni dokumenti)
 • Skenirajte fotografije in dokumente neposredno v pametni telefon ali tablico (PDF/JPEG) za tiskanje, skupno rabo ali shranjevanje.
 • Spremenite nastavitve tiskalnika in spremljajte ravni črnila ali tonerja.
 • Prilagodite domači zaslon za hiter dostop do pogosto uporabljenih funkcij.

 

Vtičnik storitve Brother za Android
Vtičnik za storitve tiskanja Brother je posebej zasnovan za mobilne naprave Android (različica 5 ali novejša) in ga lahko prenesete iz Google Playa. Vtičnik omogoča tiskanje prek pametnega telefona ali tablice Android na ustreznem tiskalniku Brother s pomočjo razpoložljivega brezžičnega omrežja s pritiskom na gumb.

Tiskanje nalepk prek mobilnih telefonov

Na voljo so različne aplikacije za tiskanje nalepk prek pametnih telefonov, tablic ali določenih mobilnih naprav, ki se uporabljajo v maloprodaji, skladiščih in zdravstvu. Z uporabo teh aplikacij lahko nalepke tiskate prek pametnega telefona, tablice, prenosnega računalnika ali druge mobilne naprave na brezžičnem tiskalniku nalepk Brother. 
Brother podpira tudi profesionalne storitve oblikovanja in tiskanja nalepk, kot sta BarTender in NiceLabel.

Tiskajte iz in skenirajte v spletne in oblačne storitve

S tiskalniki in skenerji Brother, ki imajo povezavo s spletom, se lahko neposredno iz naprave povežete z različnimi spletnimi in oblačnimi storitvami, kot so Google Drive, Dropbox, OneDrive, Evernote in Box. Ta povezava vam omogoča, da tiskate iz in skenirate v te priljubljene storitve neposredno, brez računalnika.

 

Več iz Navodila: kategorija tiskalnikov

Mogoče vam bo všeč tudi

Nazaj na vrh