1. Home Brother
  2. Potrošni material in dodatna oprema
  3. Brotherjevo ozaveščanje o boju proti ponaredkom
Toner Brother na proizvodni liniji z moškim v ozadju

Kaj so ponarejeni tonerji in kartuše?

Gre za kopije ali imitacijo črnil in tonerjev, ki se nezakonito proizvajajo in prodajajo pod blagovno znamko Brother. Ne samo, da kršijo pravice blagovne znamke Brother in intelektualne lastnine, ampak tudi niso prestali strogih preizkusov glede neškodljivosti za zdravje, varnosti, kakovosti in okoljske skladnosti, ki jih izvajamo pri Brotherju.

Kje se prodajajo ponarejeni tonerji in kartuše?

Ponaredki se najpogosteje prodajajo na spletu. Ta spletna mesta se pogosto pojavljajo pri internetnem iskanju črnil in tonerjev za tiskalnike, ko oglašujejo poceni ali znižane izdelke Brother in celo uporabljajo blagovno znamko Brother v spletnem naslovu.

Ponarejeni tonerji in kartuše se lahko pojavijo tudi na priljubljenih spletnih mestih za dražbe in oglase.

Kupite originalne tonerje Brother

Po ocenah organizacije Imaging Supplies Coalition (ISC) ponarejeni izdelki vsako leto stanejo industrijo več kot 3 milijarde dolarjev po celem svetu.

Vir: isc-inc.org 

Nevarnosti uporabe ponarejenih črnil in tonerjev

  • Nezanesljivost – lahko so zanesljivi, ker ne izpolnjujejo enako visokih standardov ali niso podvrženi enakemu strogemu testiranju kot originalni tonerji in kartuše Brother.
  • Nevarnost – pri ponaredkih je več možnosti, da se polomijo in puščajo, kar lahko poškoduje vaš tiskalnik in sprosti škodljive delce v ozračje.
  • Slaba kakovost – izpis iz tonerjev in kartuš, ki jih Brother ni strokovno zasnoval in preizkusil za zagotavljanje najvišje kakovosti, je slabši.
  • Nezakonitost – z nakupom ponaredkov podpirate nezakonit organizirani kriminal.
  • Večja verjetnost, da končajo na odlagališču – na splošno izpišejo manj in niso tako trpežni, kar pomeni, da lahko predčasno končajo na odlagališču.

Ko sta kakovost in zanesljivost pomembni

Kako Brother ščiti svoje stranke pred ponarejenimi tonerji in kartušami?

V Brotherju jemljemo ponarejanje zelo resno. Da bi zaščitili svojo blagovno znamko in stranke, tesno sodelujemo z našimi partnerji, vključno z Amazonom, in smo zavezani odkrivanju ponaredkov tako na spletu kot zunaj njega. Spodnje številke prikazujejo ukrepe, ki smo jih sprejeli proti ponarejevalcem, da bi zaščitili svoje stranke.

Vir: Poročilo o zaščiti blagovne znamke Corsearch za Evropo, september 2018 – julij 2023.

Ikona zelene nakupovalne košarice

Prijavljeni oglasi

Prijavili smo 296.135 spletnih oglasov izdelkov pri 8621 prodajalcih, na 38 prodajnih mestih in 23 ozemljih zaradi kršitev blagovnih znamk oziroma avtorskih pravic ali zavajajočih informacij, kot je nenavajanje združljivosti.

Zelena ikona spletne strani z belo kljukico v zelenem krogu spredaj

Izbrisani ali popravljeni oglasi

Razrešili smo 223.639 oglasov izdelkov tako, da so bili umaknjeni s spleta ali da so bile popravljene zavajajoče informacije, prikazane v njih.

Zelena spletna ikona globusa s puščico, ki kaže čeznjo

Prijavljene spletne strani

Prijavili smo 375 spletnih strani zaradi goljufij, prevar, lažnega predstavljanja ali vsebine, ki krši avtorske pravice. 117 spletnih strani je upoštevalo zahteve, pri čemer so nekatere od njih umaknile izdelke s spleta, druge pa vsebino, ki krši pravice. 

Kako preveriti, ali so tonerji in kartuše originalni

Zelo preprosto je preveriti, ali so vaši tonerji in kartuše originalni izdelki Brother.

Preprosto poiščite hologram Brother, prikazan na vsakem originalnem tonerju in kartuši Brother, in se prepričajte, da prikazujeta različne številke, ko ju obrnete z ene strani na drugo in od zgoraj navzdol.

Če vas skrbi, da vaš izdelek ni originalen Brother, lahko preverite njegovo pristnost tako, da obiščete našo spletno stran za preverjanje pristnosti in vnesete edinstveno identifikacijsko številko tonerja ali kartuše, ki se nahaja nad hologramom.

Preverite, ali so tonerji in kartuše originalni

3 črno-oranžni tonerji Brother v vrsti


Več načinov za odkrivanje ponaredkov

Ponarejeni tonerji in kartuše so pogosto videti kot originalni izdelki Brother zaradi natančne replikacije embalaže, vendar obstajajo načini za odkrivanje ponaredkov. 

Poleg preverjanja holograma se prepričajte, da ima embalaža varnostno nalepko in da le-ta ni bila spremenjena. Bodite pozorni na napake pri črkovanju ali slabo kakovost embalaže, ki se ne ujema z logotipom in barvami Brother, ter na velike popuste, od zelo visokih do nizkih cen. Če je cena predobra, da bi bila resnična, verjetno je. 

Vedno kupite originale Najboljši način, da si zagotovite izdelke Brother, ki jih potrebujete, je nakup pri enem izmed naših pooblaščenih prodajalcev Brother ali neposredno pri nas.

Preverite originalnost

Recikliranje z Brotherjem

Za vsak originalni toner ali kartušo Brother, ki ga kupite, ponujamo brezplačen program recikliranja.

Preprosto nam brezplačno pošljite rabljene tonerje in kartuše, mi pa jih bomo reciklirali ali predelali v nove, s čimer bomo zagotovili, da nič ne bo šlo na odlagališče.

To je Brothereva obljuba, ki ni zagotovljena pri nakupu ponarejenih tonerjev in kartuš.

Brezplačno reciklirajte

 

Preprosti načini za upravljanje kartuš in tonerjev Brother

Paket kartuš in tonerjev Brother na mizi

Potrošni material Brother

Poiščite ves potrošni material za izdelke Brother. Od originalnih črnil in tonerjev do trakov in nalepk za tiskalnike nalepk Brother.

Poiščite potrošni material

Roka, ki drži mobilni telefon z ikonami na zaslonu, ter tiskalnik in prenosnik na mizi v ozadju

Brother Mobile Connect

Tiskajte od koder koli, upravljajte potrošni material in v celoti nadzirajte tiskalnik z aplikacijo Brother Mobile Connect. Za prejemanje popustov vklopite obvestila.

Brother Mobile Connect