1. Home Brother
  2. Programi recikliranja

Recikliranje z Brotherjem

Sodelujemo z vami pri ustvarjanju boljšega okolja.

Empty toner with a recycling logo above on a green background

 

Recikliranje tonerjev 

Pošljite nam prazne tonerje Brother in reciklirali jih bomo
namesto vas. 

Reciklirajte toner Brother

 

 

 

Recikliranje v podjetju Brother je preprosto in brezplačno

 

Oglejte si naš videoposnetek, če želite izvedeti več o recikliranju izdelkov Brother, ali pa preprosto sledite zgornjim povezavam in prenesite nalepko za vračilo še danes. 

Hvala, ker nam pomagate podpirati naš planet. 

Zmanjkuje potrošnega materiala? 

Brother printer with paper exiting the machine

Recikliranje tiskalnika

Naše stranke spodbujamo, da vse rabljene tiskalnike in baterije reciklirajo v lokalnem obratu za recikliranje.

Reciklirajte z Brotherjem

Pogosto zastavljena vprašanja

Morda boste opazili, da vam na naši brošuri (v škatli s tonerjem) ali nalepki za brezplačno pošiljanje, ki jo lahko prenesete, nudimo obrazec carinske deklaracije. To velja samo za Združeno kraljestvo, Švico in Norveško. Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite na recycle@brother.eu
Na žalost ne sprejemamo praznih tonerjev, ki niso originalni tonerji Brother. Priporočamo, da tonerje vrnete njihovemu proizvajalcu. Zaradi neznane sestave tonerjev drugih proizvajalcev lahko predelamo samo originalni potrošni material Brother.
Imamo lastne namenske programe za recikliranje in ponovno izdelavo praznih tonerjev Brother. Vrnitev v Brother pomeni, da lahko poskrbimo za odgovorno ravnanje z vašimi tonerji in zagotovimo, da nič ne konča na odlagališčih.
Uporabite lahko enako nalepko za brezplačno pošiljanje kot za tonerje, ki jo lahko prenesete z naše spletne strani. Samo pritrdite nalepko na škatlo (uporabite škatlo in embalažo od nove enote bobna) in jo odnesite na pošto.
Naprave Brother se zbirajo in reciklirajo v skladu z evropsko zakonodajo, direktivo o odpadni električni in elektronski opremi (OEEO). Stari tiskalnik lahko reciklirate na več načinov, od lokalnih centrov za recikliranje do prodajalca, pri katerem ste ga kupili, in celo prek programov zbiranja gospodinjskih odpadkov za recikliranje. Za več informacij obiščite https://www.brother.si/recycling/printer-recycling
Vaš toner se bo vrnil v enega od naših akreditiranih evropskih obratov za recikliranje brez odpadkov (v severnem Walesu in na Slovaškem), kjer bo recikliran ali predelan (ponovna uporaba vseh delov za izdelavo novih izdelkov). Vse, česar ni mogoče predelati, se reciklira, kar prispeva k trajnostnemu krožnemu gospodarstvu. Trpežne komponente vrnjenih tonerjev se obnovijo in uporabijo v novem tonerju, tako se ohranijo viri ter zmanjša vpliv na okolje in količina CO2.
Smo najstarejši komercialni partner organizacije Cool Earth, vse od leta 2009. V okviru tega podpiramo njihov projekt zaščite amazonskega deževnega gozda. Obiščite naš profil na coolearth.org in si oglejte, kako v zameno za recikliranje kartuš in tonerjev podpiramo zaščito perujskega deževnega gozda. Cool Earth zagotavlja stalno zaščito deževnega gozda skupnosti Ašhaninka pred nezakonitim gozdarjenjem, kar jim omogoča odgovorno žetev pridelkov, kot so oreški, kava in kakav.
Ne, obvestilo o vračilu se uporablja samo za pošiljke nad 20 kg.