1. Home Brother
 2. Programi recikliranja
 3. Recikliranje tonerjev
Moški drži otroka na ramenih in skupaj reciklirata plastenko

Z recikliranjem pomagate varovati okolje.

Zagotavljamo vam, da skrbimo za okolje tako, da že uporabljen potrošni material predelamo in ponovno uporabimo. Na ta način prispevamo k tako imenovanemu krožnemu gospodarstvu oziroma zmanjšujemo negativen vpliv na okolje.

Originalen toner Broher

Do 4 kose

Brezplačno vračilo po pošti za rabljene tonerje, enote bobna, škatle za odpadni toner in transportne enote.

1. Natisnite (I.B.R.S) nalepko za brezplačno vračilo s spodnje povezave.

2. Prazen toner previdno zapakirajte v škatlo, v kateri ste prejeli nov toner. Hkrati lahko pošljete največ dve škatli (4 tonerje).

3. Nalepite (I.B.R.S) nalepko z naslovom na škatlo.  

4. Odnesite škatlo na pošto in jo pošljite brezplačno.

Prenesite

Pogosto zastavljena vprašanja

 • Poznamo sestavo lastnih tonerjev, zato jih lahko predelamo ali recikliramo do polnega potenciala
 • S predelavo tonerja se prihrani 33 % CO2 v primerjavi z nakupom novega
 • Projektu Cool Earth doniramo v okviru programa recikliranja
 • Naši evropski obrati za predelavo (kamor se vrnejo vsi vaši tonerji) so ogljično nevtralni in z akreditiracijo brez odpadkov na odlagališčih

Sprejemamo samo originalne tonerje Brother, in sicer prek našega programa vračil, saj natančno poznamo sestavo naših tonerjev in jih lahko v celoti predelamo ali recikliramo. Če pa prejmemo tonerje drugih proizvajalcev, jih bomo odgovorno reciklirali in ničesar poslali na odlagališče.
Preden tonerje date v škatlo, pritrdite nanje rumeno/oranžen plastični pokrov in jih pazljivo zapakirajte v vrečko, da jih zaščitite pred morebitnimi poškodbami med transportom.
Da, imamo 3 različne storitve, odvisno od tega, koliko tonerjev imate. Izberite tisto, ki vam najbolj ustreza! Tudi majhen prispevek pomaga varovati okolje pred nepotrebnimi odpadki. Ne glede na to, ali ste manjši, srednji ali velik uporabnik, ima Brother za vas pravo storitev recikliranja: vrnite škatlo z enim ali več tonerjev po pošti ali uporabite našo storitev prevzemanja paketov.
Prosimo, pišite nam na recycle@brother.eu in dodajte podatke o svojem naročilu. Z veseljem vam bomo pomagali!
Vaša nacionalna poštna služba in Spring Global Mail/PostNL se strinjata, da bosta sprejemala in pošiljala tonerje z uporabo IBRS (International Business Reply Service). Sprejeti morajo vaš paket s praznim tonerjem. V primeru težav kontaktirajte recycle@brother.eu

Preprosto uporabite eno izmed naših storitev recikliranja, da vrnete tonerje podjetju Brother. Ponujamo 3 možnosti, odvisno od tega, koliko tonerjev imate:

 1. Če imate 1 ali 2 tonerja, preprosto uporabite nalepko za brezplačno pošiljanje, ki se nahaja v pakiranju, ali pa jo prenesite na spletu. Prilepite jo na vaše obstoječe pakiranje in odložite na pošto.
 2. Naročite škatlo za brezplačno pošiljanje več praznih tonerjev z uporabo naše možnosti '4-12' in jo preprosto odnesite na pošto, ko je poln.
 3. Naročite škatlo z uporabo naše možnosti 'več kot 12', in ko je polna, uporabite isto stran, da zahtevate brezplačen kurirski prevzem.

Tonerji, vrnjeni v Brother, bodo predelani. Vse, česar ne moremo neposredno ponovno uporabiti, recikliramo, kar prispeva k trajnostnemu krožnemu gospodarstvu.

 • Naši postopki s sklenjeno zanko pomenijo, da se 100 % tonerjev Brother, ki nam jih vrnete, ponovno uporabi ali reciklira.
 • Ko nam vrnete toner, gre le-ta skozi 150-stopenjski postopek predelave, da se zagotovi, da je vsak predelan toner enake kakovosti kot nov. Ta zelo inovativen proces pomeni, da lahko predelamo 86 % tonerjev.
 • Vzamemo toner, ga razstavimo, zamenjamo vse obrabljene dele, očistimo in ponovno sestavimo. Nato ga pošljemo nazaj našim strankam enake kakovosti kot novi.
 • Vse, česar zaradi poškodb ali obrabe ne moremo predelati, 100-% recikliramo.
Ne, obvestilo o vračilu se uporablja samo za pošiljke nad 20 kg.
Kupci iz vse Evrope reciklirajo prazne kartuše z Brotherjem. V Evropi imamo dva obrata za predelavo: v Severnem Walesu in na Slovaškem. Uporabljamo centraliziran sistem s sedežem na Nizozemskem in vseevropsko poštno omrežje. To pomeni, da vsi tonerji pridejo v eni pošiljki in ne v posameznih paketih, kar močno zmanjša emisije pri prevozu.