Kaj je neoriginalen potrošni material?


Kot v vsaki drugi veji industrije, kjer je kakovost pomembna, so tudi tonerji in kartuše tarča ponarejevalcev. Ti nekakovostni izdelki so videti kot originali in povsem legalno prodajani pod imenom znamke.

Poskrbite, da bo vaš potrošni material originalen

Najboljši način, da si zagotovite pristne in kakovostne kartuše in tonerje Brother, je, da jih kupite pri katerem izmed pooblaščenih prodajalcev izdelkov Brother. Če vas skrbi, da je izdelek Brother ponarejen, najprej preverite, ali je na izdelku in embalaži nameščena holografska varnostna nalepka oziroma se obrnite na nas. Z veseljem vam bomo pomagali.

 

Kje prodajajo neoriginalen potrošni material?

Neoriginalni izdelki se najpogosteje prodajajo prek spleta. Tovrstna spletna mesta se pogosto pojavljajo v spletnih iskanjih za kartuše in tonerje, kjer oglašujejo poceni izdelke Brother ali ponujajo popuste. Morda imajo v svojem spletnem naslovu celo ime podjetja Brother. Ponaredki se pojavljajo tudi na priljubljenih spletnih mestih za dražbe in oglase.

 

Katere težave lahko povzroči neoriginalen potrošni material?

Pričakovano je kakovost ponarejenih tonerjev in kartuš zelo slaba. Ti izdelki pogosto celo puščajo, kar lahko nepopravljivo poškoduje vašo napravo. Ponarejeni potrošni material lahko škodujejo tudi okolju. Proizvodnja je zapleten postopek, ki vključuje snovi, ki so škodljive, če z njimi ne delamo pazljivo. Podjetje Brother ščiti planet z zavezo k programu Okolje in trajnost in industrijskim standardom, kot je Blue Angel, ponarejevalcev pa nihče in nič ne omejuje.

Prepričajte se, da je vaš izdelek pristen. Sledite tem enostavnim korakom ...

Preverite varnostno nalepko na tonerju ali kartuši in bobnu, kot je prikazano na zgornjem videoposnetku. Nato pojdite na www.brother.com/id in preverite ujemanje holograma s tistim, ki je prikazan. Za nadaljnjo preverbo pristnosti potrošnega materiala lahko vnesete identifikacijsko oznako s kartona.

 

... ali pa uporabite pametni telefon

1. Prenesite aplikacijo za branje kod podatkovnih matric (aplikacija za branje QR-kod mogoče ne bo delovala).

2. Odprite aplikacijo za branje, skenirajte kodo podatkovne matrice in vnesite stran za preverjanje.

3. ID bo samodejno preverjena in videli boste zeleno kljukico, če je izdelek pristen.

4. Da se dodatno prepričate, preverite ujemanje holograma s prikazom na strani za preverjanje.

5. Če čitalnik kod ne deluje, prosimo, vnesite stran ročno na www.brother.com/id.