1. Home Brother
  2. Podpora
  3. Navodila: splošno
  4. Kako reciklirati kartuše in tonerje
A woman reading recycling instructions on a green paper behind a blue, Brother toner cartridge box

Kako reciklirati kartuše in tonerje

Ko kartuši zmanjka črnila ali tonerju prahu, jih mnogi preprosto odvržejo, ne da bi se zavedali, da jih je mogoče reciklirati za uporabne dele.

Zakaj ne smem odvreči kartuš in tonerjev?

Vsako leto odvržemo na milijone kartuš in tonerjev, namesto da bi jih reciklirali, na odlagališčih po vsem svetu pristane več kot 350 milijonov kosov in vsak izmed njih vsebuje plastiko, ki za razgraditev potrebuje do 1000 let. Tako se odlagališča polnijo in oddajajo v okolje onesnaževala in toksine.

Kako odvržem kartuše in tonerje?

Proizvajalci tiskalnikov vam zdaj omogočajo, da prazne kartuše in tonerje pošljete v recikliranje. Torej, namesto da bi jih vrgli v koš in prispevali h krizi na odlagališčih, bi morali imeti možnost, da jih zapakirate in pošljete nazaj proizvajalcu, ki jih bo nato recikliral za vas.

Skoraj vse originalne kartuše in tonerje je mogoče reciklirati do 97 %, zato ni razloga, da jih ne bi. S tem ne le znatno zmanjšamo količino odpadkov, ampak tudi stroške proizvodnje novih kartuš in tonerjev, ki so tako finančni kot okoljski. To nenazadnje pomeni, da stroški potrošnega materiala ostanejo sprejemljivi za vas tudi kasneje.

Kaj se zgodi s kartušami in tonerji, ko jih recikliramo?

Ko gre za omejevanje vpliva na okolje z recikliranjem, je Brother "na vaši strani". Svojo zavezanost okolju jemljemo resno, zato smo tukaj, da vam pomagamo olajšati recikliranje kartuš in tonerjev.

Ko nam jih pošljete, ne gre nič na odlagališče, saj poskrbimo, da jih predelamo in recikliramo s čim manjšim vplivom na okolje.

Preberite več o našem vodilnem postopku tukaj.

Kako poslati nazaj prazne kartuše in tonerje Brother

Ko ste pripravljeni reciklirati prazne originalne kartuše in tonerje Brother, sledite štirim preprostim korakom.

  1. Pojdite na našo spletno stran in poiščite obrazec za recikliranje kartuše ali obrazec za recikliranje tonerja. Izpolnite podatke o svojem domu ali pisarni in nam sporočite, koliko kosov želite vrniti.
  2. Brother vam bo poslal vnaprej označeno ovojnico ali škatlo, odvisno od tega, koliko uporabljenih kartuš oziroma tonerjev morate poslati. Če želite vrniti manjše število kosov, samo brezplačno natisnete poštno nalepko, ki se nahaja na naši spletni strani, jo nalepite na originalno škatlo izdelka ter nam vse skupaj pošljite.
  3. Ovojnico ali škatlo napolnite s praznimi originalnimi kartušami ali tonerji Brother, pri čemer jo skrbno zatesnite, da ostanejo zapakirani, dokler ne pridejo do nas.
  4. Pojdite na lokalno pošto in nam brezplačno pošljite rabljene kartuše ali tonerje Brother. Če pošiljate nazaj več kot 12 kosov hkrati, nam preprosto sporočite, ko pripravite škatlo za recikliranje, mi pa jo bomo prevzeli.

Ko končate, je recikliranje originalnih kartuš in tonerjev Brother enostavno. Če torej želite prispevati skrbi za okolje, nam samo sporočite in poslali vam bomo, kar je potrebno za recikliranje.

Več iz Navodila: splošno

Mogoče vam bo všeč tudi

Nazaj na vrh