1. Home Brother
  2. Podpora
  3. Navodila: kategorija tiskalnikov
  4. Kako natisniti A3 na tiskalniku A4 Brother
Roka, ki z vrha belega tiskalnika Brother dviguje indigo- zeleno-bel izpis

Kako natisniti A3 na tiskalniku A4 Brother

Prilagajanje dokumentov papirju različnih velikosti je pogosto težavno

Prilagajanje dokumentov papirju različnih velikosti je pogosto težavno. Kaj storiti, če imate dokument A3, ki ga je treba natisniti na papirju A4?

Prilagajanje dokumentov za izpis pravilne velikosti je bilo v preteklosti precej težavno, kar je povzročalo veliko odpadnega papirja.

Ker je tiskanje dokumenta različnih velikosti bilo breme pisarniških delavcev in je upočasnjevalo veliko tiskalnih opravil, se sprašujemo: Ali obstaja preprost način za prilagajanje dokumentov A3 za tiskanje na papir A4?

Ali lahko dokument A3 natisnem na papir A4?

Dobra novica je, da zdaj obstaja enostaven način za tiskanje A3 na A4. Večina najnovejših profesionalnih tiskalnikov bo v večini primerov samodejno zmanjšala in prilagodila vaše dokumente. Prej ste se morali ukvarjati z ročnim spreminjanjem velikosti dokumenta v Wordu, PowerPointu ali podobnem programu (kar lahko povzroča težave), sedaj pa lahko prilagodite velikost dokumentov na sami lokaciji tiskanja.

Sodobni tiskalniki lahko večinoma samodejno prilagodijo velikost natisnjenih dokumentov vašim potrebam. Kjer to ni mogoče storiti samodejno, še vedno obstajajo možnosti za enostavno tiskanje dokumentov A3 na papir A4.

Kako lahko natisnem dokument A3 na A4?

Preden pošljete dokumente v tiskanje, v meniju preprosto izberite velikost papirja, na katero želite tiskati. Če želite prilagoditi dokument A3 tiskanju na A4, izberite potrditveno polje »Skrči prevelike strani«, preden kliknete »Natisni«, saj to naroči tiskalniku, naj vsebino zmanjša na izbrano velikost papirja, ne glede na to, kako velika je izvirna datoteka. Nato ste pripravljeni.

Stvari so preproste tako pri skeniranju kot tiskanju. Za fizične dokumente velikosti A3, ki jih je treba natisniti na A4, so na voljo možnosti zmanjšanja s profesionalnim tiskalnikom Brother. Če uporabljate tiskalnik s skenerjem A3 ali samodejnim podajalnikom dokumentov, boste imeli možnost, da dokumente prilagodite velikosti A4.

Fizični dokument velikosti A3 preprosto naložite v tiskalnik in izberite, koliko kopij želite natisniti. Preden nadaljujete s kopiranjem in tiskanjem dokumenta, na zaslonu na dotik tiskalnika izberite „Možnosti“ in nato „Povečaj/pomanjšaj“. Pri „Zmanjšaj“ lahko izberete razmerje zmanjšanja, ki ga želite za tiskalno opravilo. V tem primeru boste skenirali z A3 za tiskanje na papir A4.

Povsem enostavno. Če imate dokument A3, ki ga je treba reproducirati v manjši velikosti, ga preprosto skenirajte ali kopirajte z večfunkcijsko napravo Brother.

Ali je mogoče A4 natisniti kot A3?

Obstaja veliko razlogov, zakaj boste morda morali zmanjšati velikost dokumenta A3 za tiskanje v A4. Podobno boste morda morali povečati velikost dokumenta. Na srečo vam najnovejša programska oprema za tiskanje omogoča povečanje in zmanjšanje velikosti dokumentov tako, da sledite popolnoma enakim korakom, ki smo jih opisali zgoraj, ne glede na to, za kateri postopek gre.

Samodejno prilagajanje velikosti dokumentov je le eden izmed načinov, na katerega vam naša najnovejša paleta profesionalnih naprav olajša delo.

Vedno „na vaši strani“; uporabite naše izbirnik za svetovanje glede izdelkov, da boste našli popoln tiskalnik.

Več iz Navodila: kategorija tiskalnikov

Mogoče vam bo všeč tudi

Nazaj na vrh