1. Home Brother
  2. O podjetju Brother
  3. Okolje in trajnost
  4. Vodilno recikliranje tonerjev na trgu

Naša zgodba o recikliranju do sedaj:

Reciklirajte svoje tonerje brezplačno

Želva plava v modrem morju, obkrožena z ribami in koralami

Trajnost je pomembna

Zavedamo se, da je trajnost pomembna. Zato je zmanjšanje našega vpliva na planet vedno bil temeljni del tega, kar počnemo. 

Od razvoja dolgotrajnih, učinkovitih in obstojnih izdelkov do etične ponovne uporabe ali 100-% recikliranja naših tonerjev v skladu s politiko brez odpadkov na odlagališču. S partnerji, dobavitelji in strankami na naši strani si še naprej prizadevamo za bolj trajnostno in ogljično nevtralno prihodnost.

Zgodovina recikliranja:

Naš postopek recikliranja:

Zanka na vijoličnem ozadju z napisom 20 % reciklirano, brez odpadkov, 80 % ponovno uporabljeno in 100 % zmogljivost s tonerjem Brother

Zaprta zanka

Brother že več let upravlja krožno gospodarstvo za zbiranje tonerjev. Naš postopek recikliranja zaprte zanke pomeni, da zbiramo odpadne tonerje in jih ponovno uporabimo ali recikliramo, da naredimo nove, pri čemer nič ne gre na odlagališče.

Naši tonerji gredo skozi celoten krožni postopek. Ker plastika, ki jo uporabljamo, ne vsebuje obstojnih organskih onesnaževal (POP), jo lahko uporabimo vedno znova. 

Ta pristop nam omogoča ponovno izdelavo ali 100-% recikliranje vseh vrnjenih tonerjev.

5 slik škatle, mehanske roke, zobnika, odložišča in roke okoli zanke, oštevilčenih od ena do pet

Naš postopek predelave

Vsi tonerji se vrnejo k nam popolnoma brez stroškov za kupca. Po vrnitvi se vsi tonerji ponovno uporabijo ali reciklirajo po naslednjem postopku:

1. Toner je vrnjen: Vse vrnjene tonerje prejmemo v enem izmed naših evropskih obratov za recikliranje.

2. Predelano ali reciklirano: Če je toner mogoče ponovno uporabiti, sledimo korakom 3-5. V nasprotnem primeru se reciklira za izdelavo drugih izdelkov.

3. Očiščeno in zamenjano: Toner je očiščen, vsi obrabljeni deli pa zamenjani. Dodan je nov toner.

4. Nadzor kakovosti: Preverjanje, ali je toner skladen z našim standardom „tako dober kot nov“.

5. Pakirano in pripravljeno: Tonerji, pripravljeni za prodajo po vsej Evropi.

ončni paneli na strehah tovarn z dvema vetrnima turbinama v ozadju in s soncem obsijanim nebom

Zelena energija, bolj zdrav planet

Imamo lastne namenske obrate za recikliranje v Združenem kraljestvu in na Slovaškem, tako da lahko prevzamemo popoln nadzor nad postopkom ponovne proizvodnje in recikliranja tonerjev. Vsakič, ko ponovno uporabimo toner v enem izmed naših obratov, prihranimo 36 % CO2 v primerjavi z izdelavo novega.

Oba obrata imata status ogljične nevtralnosti in delujeta na100-% zeleno električno energijo. Zaposlujemo okoli 300 „zelenih“ na dveh lokacijah, katerih glavni cilj je nenehno izboljševanje našega pristopa k recikliranju, da bo čim bolj energetsko učinkovito in okolju prijazno.

Dve osebi držita škatle, na sredini slika tonerja

Reciklirajmo skupaj

 

Recikliranje z Brotherjem je enostavno in popolnoma brezplačno. Vsak toner, ki ga vrnete, ponovno uporabimo ali recikliramo v nov izdelek z gotovostjo, da nič ne gre na odlagališče. 

Z vašo podporo lahko še naprej proizvajamo trajnostne izdelke, hkrati pa tudi varujemo in zmanjšujemo naš vpliv na planet.

 

Reciklirajte svoj potrošni material Brother

Veterne turbine v vrsti na zelenem hribu z modrim nebom in oblaki

65 % manj emisij do leta 2030

Verjamemo, da je trajnost več kot le recikliranje in odgovorno delovanje - je priložnost za podporo skupnostim, katerih del smo, in za pozitiven vpliv na svet.

 

Okolje in trajnost

Besede Cool Earth napisane v beli barvi z dvema rdečima papigama in deževnim gozdom v ozadju

Kako pomagajo kupci izdelkov Brother

Od leta 2009 doniramo Cool Earth s programom recikliranja, ki podpira nekatere najbolj ogrožene habitate po vsem svetu. Tukaj je nekaj nedavnih projektov, ki ste nam jih pomagali podpreti.

 

Odkrijte naše pobude s Cool Earth