1. Home Brother
  2. O podjetju Brother
  3. Okolje in trajnost
  4. Vodilno recikliranje tonerjev na trgu

Trajnost je pomembna za nas:

Zavedamo se, da je trajnost pomembna, zato je zmanjšanje našega vpliva na planet vedno temeljni del tega, kar počnemo; iz istega razloga smo oblikovali globalno ekipo, ki z vašo pomočjo to omogoča. Od razvoja dolgotrajnih, trpežnih izdelkov do etične predelave ali recikliranja 100 % tonerjev Brother, ki nam jih pošiljate — naša „zelena ekipa“ vsem nam že skoraj dve desetletji pomaga postati bolj trajnostni. 

Vendar želimo doseči še večji vpliv in z vami ob naši strani je to mogoče. Naša zaveza je preprosta. Pošljite nam nazaj svoje rabljene tonerje in poskrbeli bomo, da bodo 100-% predelani ali reciklirani do najvišje kakovosti. Na ta način si lahko skupaj še naprej prizadevamo za bolj trajnostno, ogljično nevtralno prihodnost. 

Hvala, ker ste na naši strani. 

Naša dosedanja zgodba:

Slika recikliranja s tremi puščicami, pod katerimi je v vijolični barvi napisano 40.000.000

Predelani ali reciklirani tonerji

V povprečju vsako leto predelamo ali recikliramo 3 milijone tonerjev, kar je dovolj za polnjenje 4 olimpijskih bazenov.

Vijolični krog z napisom CO2 s puščicami, ki kažejo na drevo

Ogljično nevtralen postopek

S predelavo 86 % naših tonerjev vsako leto prihranimo okoli 5300 ton CO2 – kar je enako, kot da bi s cest umaknili 1150 avtomobilov.

0% napis na vijoličnem smetnjaku

Ničta stopnja odpadkov na odlagališču

Naši evropski obrati za recikliranje od leta 2013 naprej prejemajo akreditacijo ničte stopnje odpadkov na odlagališču, kar preprečuje, da bi 1500 ton materiala vsako leto končalo na odlagališču.

Reciklirajte svoje tonerje brezplačno

Naša zgodovina predelave:

18 let predelave in štetja

Že skoraj 20 let zbiramo rabljene tonerje, kar pomeni enega najstarejših programov predelave v Evropi, ki se vseskozi dosledno razvija.

Od odprtja našega prvega namenskega obrata za predelavo v letu 2008 do dveh evropskih obratov, ki sta bila leta 2021 akreditirana kot ogljično nevtralna – potovanje, na katerega smo izjemno ponosni.

Tukaj je naša zgodovina predelave do danes!

Naš proces predelave:

Krog na vijoličnem ozadju z napisom 14 % reciklirano, brez odpadkov, 86 % ponovno uporabljeno in 100 % zmogljivost s tonerjem Brother

Zaprt krog

Brother že nekaj let izvaja krožno gospodarstvo za zbiranje tonerjev. Naš proces zaprtega kroga pomeni, da zbiramo odpadne tonerje in jih predelamo ali recikliramo v nove, pri čemer nič ne gre na odlagališče.

 

Naši tonerji gredo skozi popolnoma krožen proces, naša plastika pa ne vsebuje nobenih nevarnih dodatkov, kar pomeni, da jih lahko vedno znova predelamo.

 

Ta pristop nam omogoča, da predelamo ali recikliramo 100 % vseh vrnjenih tonerjev Brother

Naš vodilni proces predelave

Ko nam vrnete toner, gre le-ta skozi 150-stopenjski postopek predelave, da se zagotovi, da je vsak predelani toner enake kakovosti kot nov. Vse, česar zaradi poškodb ali obrabe ne moremo predelati, 100-% recikliramo.

Zelo inovativen proces omogoča predelavo 86 % tonerjev, ki nam jih vrnejo Brotherjeve stranke. To pomeni, da lahko vzamemo rabljen toner. Ga razstavimo. Zamenjamo obrabljene dele. Očistimo. Ponovno sestavimo. In ga pošljemo svojim strankam – enake kakovosti kot novi.

Ta proces se lahko ponavlja vedno znova ter vam tako daje izdelke najvišje kakovosti in najmanjšega možnega vpliva na naš planet.

Posnetek iz zraka tovarne za recikliranje

Zavzemanje za bolj zdrav planet

Imamo lastne namenske tovarne, ki jih upravlja Brother v Združenem kraljestvu in na Slovaškem, zasnovane za popoln nadzor nad predelavo in recikliranjem tonerjev, ki nam jih pošiljajo stranke iz vse Evrope.

Obe tovarni sta akreditirani kot ogljično nevtralni in delujeta na zeleno energijo, ki jo proizvajajo sončni paneli in sistemi za ogrevanje z zemeljskimi viri, za kar si je naša ekipa trdo prizadevala. In želimo iti še dlje.

Zato si naša „zelena ekipa“ po vsej Evropi neutrudno prizadeva za nenehno izboljševanje našega pristopa k predelavi, pri tem pa poskrbi za čim večjo energetsko učinkovitost in prijaznost do okolja.

Dve osebi držita škatle, na sredini slika tonerja

Naredimo to skupaj

 

Recikliranje z Brotherjem je enostavno in popolnoma brezplačno. Vse, kar morate storiti, je, da nam pošljete svoje prazne tonerje prek enega izmed naših načinov vračila, mi pa bomo poskrbeli za vse ostalo. Trenutno predelamo približno 3 milijone tonerjev letno, vendar si želimo narediti še več.

 

Skupaj, z vašo podporo, lahko nadaljujemo s proizvodnjo trajnostnih izdelkov, hkrati pa ščitimo planet in zmanjšujemo naš vpliv na njega.

 

Reciklirajte svoj potrošni material Brother

Veterne turbine v vrsti na zelenem hribu z modrim nebom in oblaki

65 % manj emisij do leta 2030

Verjamemo, da je trajnost več kot le recikliranje in odgovorno delovanje - je priložnost za podporo skupnostim, katerih del smo, in za pozitiven vpliv na svet.

 

Okolje in trajnost

Besede Cool Earth napisane v beli barvi z dvema rdečima papigama in deževnim gozdom v ozadju

Kako pomagajo kupci izdelkov Brother

Od leta 2009 doniramo Cool Earth s programom recikliranja, ki podpira nekatere najbolj ogrožene habitate po vsem svetu. Tukaj je nekaj nedavnih projektov, ki ste nam jih pomagali podpreti.

 

Odkrijte naše pobude s Cool Earth