1. Home Brother
  2. O podjetju Brother
  3. Okolje in trajnost
  4. Cool Earth
  5. Pobude s Cool Earth
Osebje RWSSP med raziskovalnim obiskom vasi v zalivu Milne za pomoč pri projektih, ki jih vodi Cool Earth, ki ga podpira Brother.

Sprejeti moramo ukrepe za zaščito našega planeta, dokler še lahko

Varnost našega planeta je vsak dan ogrožena zaradi podnebnih sprememb. V podjetju Brother verjamemo, da je zaščita naših zadnjih preostalih deževnih gozdov ključnega pomena za zaustavitev in odpravo dela škode, ki je že bila storjena. Zato sodelujemo s Cool Earth in smo ponosni, da smo njihov najstarejši poslovni partner. 

Deževni gozdovi so naravni ponori ogljika – absorbirajo ogljikov dioksid, kar pomaga preprečevati dvig temperature na Zemlji, zato je njihova zaščita ključnega pomena, prav tako pa tudi podpora ljudi, ki živijo v njih. Zagotoviti moramo, da bodo skupnosti, ki prebivajo v teh vitalnih ekosistemih, imele znanje, podporo in opremo, potrebno za zaščito, uspevanje in končno rešitev deževnih gozdov, ki jih še imamo.

Ključnega pomena je, da podpremo ta podnebni ukrep. Odkar se je začelo naše partnerstvo s Cool Earth, je Brother pomagal zaščititi več kot 78.000 hektarjev deževnega gozda: ok. 32 milijonov dreves z zmogljivostjo shranjevanja več kot 50 milijonov ton ogljika. To varuje bogastvo biotske raznovrstnosti in ohranja svetovne ponore ogljika nedotaknjene.


Naši deževni gozdovi morajo imeti možnost za uspevanje, če želijo igrati pomembno vlogo pri absorbiranju CO2 in ohranjanju zdravja našega planeta.

Podprite Cool Earth in njene pobude z recikliranjem svojega rabljenega potrošnega materiala

Nedavne pobude Cool Earth, ki so jih podprle Brotherjeve stranke 

Posledice gozdnih požarov v skupnosti Potsoteni v Peruju.

Preprečevanje požarov v Amazoniji

Z novim partnerstvom s CARE (Osrednja Asháninka reke Ene, špa. Central Asháninka del Río Ene), Cool Earth zagotavlja zagovorniško podporo za lobiranje lokalnih oblasti za pridobivanje ključnih sredstev za pobude za preprečevanje požarov. To zajema štiri ključne programe: preprečevanje pravno, fizično), priprava in nadzor, razširjanje informacij ter zagovorništvo in finance.

Dolgoročni cilj je ljudem zagotoviti usposabljanje, ki ga potrebujejo za prepoznavanje in spremljanje spreminjajočih se gozdnih razmer, za gašenje požarov, še preden se začnejo.

Asháninka imajo dolgo zgodovino uporabe nadzorovanega gorenja za boj proti divjim požarom. Prilagajanje podnebnim spremembam z obujanjem tradicionalnih praks upravljanja zemljišč v Asháninki bo ustvarilo nove načine ohranjanja deževnega gozda. To ščiti domove, sredstva za preživetje in zdravje našega planeta.

 

Pogled iz ptičje perspektive na robove vasi Asháninka na robu reke Ene v Peruju.
Ženska nabira kakavove plodove, surovino za čokolado, v Papui Novi Gvineji.
Ena izmed umivalnic rok, za kakršne so donirale Brotherjeve stranke, aktivno pomagajo pri zmanjševanju bolezni v Papui Novi Gvineji

Kako čiste roke ščitijo deževni gozd v Novi Gvineji

Morda se vam zdi neverjetno, da redno umivanje rok pomaga v boju proti krčenju gozdov, vendar je res.

V Papui Novi Gvineji Brother podpira Cool Earth, da bi skupnostim v deževnem gozdu zagotovil 24 postaj za umivanje rok. Kako lahko to reši drevesa? Umivanje rok je prvi korak v verižnem učinku pozitivnih ukrepov, ki zagotavljajo, da gozd in njegove skupnosti ostanejo zdravi. Podpira kulturo zdravja in higiene. 

Čiste roke pomenijo manj bolezni. Manj bolezni zagotavlja, da v deževnem gozdu živijo bolj odporni ljudje, ki ga ščitijo. Več zdravih ljudi pomeni manj potovanj v drage zdravstvene centre. Manj izdatkov za zdravljenje pomeni večjo denarno varnost. In večja denarna varnost pomeni manj gospodarskega pritiska za sečnjo in prodajo lesa iz deževnega gozda.

Postaje za umivanje rok, ki so jih zgradili domačini v šolah, na tržnicah in zdravstvenih domovih, so bistveno izboljšale življenje več kot 2.500 ljudi. Poleg tega je bilo za 33 prostovoljcev iz osmih vasi zagotovljeno nadaljnje usposabljanje na področju sanitarnih storitev.

 

 

Izvedite, kaj lahko storite, da bi pomagali in podprli Cool Earth še danes