PDS-5000

Profesionalni dokumentni skener

S hitrostjo 120 strani/min pri obojestranskem skeniranju in 100-listnim samodejnim podajalnikom dokumentov je PDS-5000 sposoben obdelave velikih količin papirja za vsakodnevno digitalizacijo poslovnih dokumentov.

Z zanesljivimi funkcijami za rokovanje s papirjem in serijo naprednih možnosti obdelave slik omogoča hitrejši, lažji in bolj učinkovit proces dela pri izjemni hitrosti.

Idealen za zajemanje večlistnih dokumentov in digitalno arhiviranje.

Glavne funkcije

  • Hitrost 60 listov/min, 120 strani/min obojestransko
  • 100-listni ADF (samodejni podajalnik dokumentov)
  • Orodja za napredno obdelavo slik
  • Skeniranje v e-pošto, sliko, datoteko, OCR, FTP, omrežje, SharePoint, aplikacije, tiskalnik (priložena programska oprema)
  • Gonilniki TWAIN 2.2, WIA, ICA, SANE
  • 3 leta garancije ob spletni registraciji

Pregled

S hitrostjo 120 strani/min pri obojestranskem skeniranju in 100-listnim samodejnim podajalnikom dokumentov je PDS-5000 sposoben obdelave velikih količin papirja za vsakodnevno digitalizacijo poslovnih dokumentov.

Profesionalno rokovanje s papirjem s pomočjo ultrazvočnega zaznavanja več listov in tehnologijo povratnih valjčkov omogoča, da se močno zmanjša tveganje poškodbe dokumentov. S tem pa bralnik ponuja veliko zanesljivost pri zajemanju večlistnih dokumentov različnih vrst in debelin. PDS modeli sprejemajo različne medije, tudi plastične kartice, in pokrivajo potrebe celotnega podjetja.

Poleg naprednega rokovanja s papirjem nudi PDS-5000 tudi izboljšano obdelavo slik. Napredna obdelava slik pripravi in očisti zajete dokumente za shranjevanje, urejanje in souporabo. Poslovno pomembni dokumenti ohranijo svoj originalni videz in dajejo pečat profesionalnost ob tiskanju ali pregledovanju zajetih dokumentov pri delu s strankami ali izdelavi varnostnih kopij.

 

Funkcije napredne obdelave slik

Serija vgrajenih orodij za zajemanje intuitivno pripravi in očisti zajete dokumente in s tem izboljša kakovost zajetih datotek za shranjevanje, obdelavo, skupno rabo in OCR (optično prepoznavo znakov).

 

To prinaša manjšo porabo črnila pri tiskanju dokumentov, manjšo velikost datotek in čitljivejša besedila. Prihranite čas, potreben za ročno pripravo in korekcijo dokumentov, in se raje posvetite bistvenim poslovnim nalogam.

 

 

Zajemanje 2 v 1

Zajemite dvostranske dokumente in jih shranite kot samostojne strani za enostavnejše in hitrejše pregledovanje.

Samodejna zaznava barve (Auto Colour Detect)

S funkcijo samodejne zaznave barve skener odpravi potrebo po predhodnem razvrščanju večjih količin dokumentov oziroma uporabo ločilnih listov. Prostor za shranjevanje se s tem izrazito zmanjša, prav tako pa se skrajša čas, potreben za predhodno razvrščanje dokumentov.

Samodejno obračanje slik, samodejni obrez in samodejna poravnava (Auto Image Rotation, Auto Crop, Auto Deskew)

Samodejno obračanje slik, samodejno obrezovanje in samodejna poravnava zajetih slik za profesionalni končni izgled.

Obdelava ozadja (Background Processing)

Datoteke skeniranih slik obdela s konkretno barvo ozadja ali odstrani ozadje za jasnejše pregledovanje, istočasno pa zmanjša velikost izhodne datoteke.

Zaznavanje črtnih kod

Identifikacija in prepoznava informacije črtne kode, natisnjene ali prilepljene na dokumente in obrazce za odpravo potrebe po ročnem razvrščanju dokumentov.

Odstranjevanje praznih strani (Blank Page Removal)

Samodejno zazna in odstrani zajete prazne strani, kar zmanjša velikost datoteke in čas priprave dokumentov.

Izpust barve (Colour Dropout)

Odstrani rdečo, modro ali zeleno barvo za ostrejša besedila, enostavnejša za branje, in za preprečitev presevanja skozi stran.

Odstranjevanje umazanije (Despeckle)

Ko so izvirni dokumenti zamazani ali vsebujejo packe črnila, lahko orodje za inteligentno izboljšavo slike pomaga obdelati strani v jasne in ostre datoteke.

Dinamični kontrast/binarizacija (Dynamic Threshold/Binarization)

Kadar so slike in besedilo zaradi barvne intenzitete slabo berljivi, orodje dinamičnega kontrasta/binarizacije posvetli ali potemni zajete dokumente, da postanejo bolj ostri, čisti in lažje berljivi. Raven intenzivnosti svetlih in temnih tonov lahko uporabnik poljubno prilagodi in s tem močno izboljša berljivost.

Večkanalnost (Multi stream)

Skenirane barvne dokumente lahko shranite kot črno-bele, sivinske in barvne različice - za uporabo pri kopiranju oziroma tiskanju.

Odstranjevanje sledi luknjača (Punch Hole Removal)

Čisti robovi strani z odstranitvijo sledi luknjača s skeniranih dokumentov. Naša inovativna funkcija dopolnjevanja lahko tudi izenači barvo ozadja dokumenta.

Delitev zajete slike (Split Image)

Skeniranje in razdelitev enostranskih dokumentov v ločene datoteke za skupno rabo ali pregled kot samostojne datoteke. To je še posebej uporabno pri pošiljanju različnih področij vsebine znotraj enega dokumenta različnim oddelkom.

Profesionalno rokovanje s papirjem

Zmogljivi profesionalni namizni Brotherjevi skenerji, prijazni za uporabo, obdelajo različne vrste in debeline dokumentov z uporabo širokega izhodnega pladnja, s čimer je zagotovljeno učinkovito potovanje papirja skozi samodejni podajalnik dokumentov (ADF).

Naši vrhunsko zasnovani poravnalniki dokumentov nudijo izjemno zmogljivost, saj je podajanje papirja veliko natančnejše in možnost zastoja močno zmanjšana. Pladenj je nagnjen, da je upor dokumentov čim manjši, vodljivost dokumenta pa precej boljša, sveženj je dobro poravnan, kar zagotavlja gladko drsenje dokumentov in preprečuje vihanje papirja. Te male, a dovršene tehnične kakovosti so tisto, zaradi česar je Brother specialist na področju skenerjev.

Zaznavanje več listov

Ta sistemska funkcija uporablja ultrazvočne valove za odkrivanje napačnega vlaganja dokumentov. Pot papirja se samodejno ustavi in uporabnika opozori, v kolikor je zaznan napačen signal. S tem se odpravi možnost poškodbe originalnih dokumentov in izguba podatkov. 

 

Napredni sistem povratnih valjčkov

Za zanesljivost pri zajemanju različnih vrst in debelin dokumentov napredni sistem upravlja večje količine papirja, saj lahko skener povleče samo en dokument naenkrat.

Tehnične lastnosti

Funkcije in tehnične značilnosti

Vrsta uporabe Namizje
Prikazovalnik Osvetljen LCD-prikazovalnik
RAM 512 MB
USB-vmesnik SuperSpeed USB 3.0
S kartonom 437 Š x 296 D x 320 V (mm)
S kartonom 7,2 kg
Brez kartona 316 Š x 187 D x 183 V (mm)
Teža 4,7 kg
Med delovanjem 59 W
Način pripravljenosti 19 W
Izklop 0.3 W
Način spanja 1.6 W
Zvočni tlak 55 dBA
Delovna vlažnost 20-80 %
Delovna temperatura 5-35 ℃
Okoljevarstvena odobritev Energy Star Da
Drugo PDS-5000 skener, AC-napajalnik, kabel za napajanje, USB 3.0 kabel, DVD s programsko opremo, priročnik za hitro namestitev
Vrste in velikosti Navadni papir, vizitke, plastične kartice (izbočene do debeline 1,25 mm)
Teže 28–400 g/m2 (več listov)
Velikosti medijev ADF Papir (samostojni list ŠxD): 51-218 x 54-5.994 mm, papir (več listov ŠxDL): 51-218 x 54-356 mm, skeniranje po dolgem robu (enojni list ŠxD): 218 x 5.994 mm, plastične kartice (ŠxD): 51-55 x 70-95, plastične kartice debeline: 0,4-0,76 mm
Priložena programska oprema – Mac DS Capture, NewSoft® Presto!®, PageManager 9®
Priložena programska oprema – Windows Button Manager V2, Nuance® Omnipage 18SE, DS Capture
Obojestransko skeniranje Da
ADF 100
Hitrost barvnega skeniranja A4 60 str/min
Zaznavanje večkratnega podajanja Da
Tipalo papirja Da
Ločljivost skeniranja iz ADF 600 x 600
Skeniranje e-pošto, sliko, OCR, datoteka, FTP, omrežje, SharePoint, aplikacije, tiskalnik (programska oprema vključena)
Sivine 8 bitne
Združljivo z ICA Da
Združljivo s SANE Da
Združljivo s TWAIN Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows XP
Združljivo z WIA Da
Garancija 3 leta garancije ob spletni registraciji