1. Home Brother
  2. Nasveti za domačo pisarno

Poiščite primerno opremo za domačo pisarno

Čim bolje izkoristite domačo pisarno

Delo od doma omogoča prilagodljivost in neodvisnost, lahko pa vas postavi tudi pred določene izzive. Medtem ko delate na daljavo, prihaja do motenja s strani ostalih članov gospodinjstva, do težav s komunikacijo s sodelavci in do težav pri vzdrževanju ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem, kar lahko povzroči zmanjšanje vaše produktivnosti in osredotočenosti. Z dobro premišljeno ureditvijo domače pisarne in urnikom lahko delate učinkovito tudi od doma. Brother ostaja "Na vaši strani", zato je za vas pripravil hitri priročnik za ureditev domače pisarne in ohranjanje produktivnosti.

Picture of woman putting a labelled file on a bookcase

1. Kako urediti domačo pisarno

Preden začnete z urejanjem domače pisarne, morate upoštevati dve zadevi:

  • Kje v vašem domu se bo nahajal delovni prostor? V domači pisarni boste preživeli več kot sedem ur, zato dobro razmislite glede potrebnega pohištva in opreme.
  • Katera sredstva uporabljate pri delu? Pred nakupom upoštevajte pomembna dejstva, kot na primer obstoječo opremo in proračun.

ženska v rumeni majici, obrnjena s hrbtom, piše na računalnik v beli pisarni in rumeno kolo

2. Kako narediti delo od doma udobno

Domača pisarna mora biti tako funkcionalna kot udobna. Za podporo pri delu si zagotovite ergonomsko opremo in ustrezne delovne navade.

  • Ergonomski stol, podstavek za noge in miza na pravi višini niso pomembni le za vaše zdravje, temveč tudi za vašo storilnost.
  • Dobro postavljena miška in tipkovnica ter zaslon v višini oči vam bodo pomagali pri osredotočanju in ohranjanju učinkovitosti med delom.

pisanje v zvezek na mizi z vidnim mobilnim telefonom

3. Kako delati čim bolj učinkovito

Delo od doma zahteva na začetku nekaj dodatne discipline in potrpljenja. Prizadevajte si, da se čim bolj držite svoje delovne rutine.

  • Načrtovanje delovnega časa in odmorov: zjutraj vstanite in se lotite dela enako kot prej ter poskrbite, da boste v delovnik uvrstili redne odmore za kavo in kosilo.
  • Izdelajte seznam opravil za vse obveznosti in prednostne naloge ter na začetku delovnega dne pospravite mizo. Za več idej preberite naše organizacijske nasvete.
  • Med delom minimalizirajte motnje, odmori pa naj bodo čas za družino ali prijatelje

siv, zelen, vijoličen, prozoren in vijolično prozoren fascikel z rožnatimi nalepkami

Tiskalniki nalepk za domačo pisarno

Organizirajte svoj dom in domačo pisarno – oglejte si tiskalnike nalepk Brother tukaj.

Raziščite tiskalnike nalepk
Knjižni regal s škatlami za shranjevanje, lončnica in japonska mačka sreče

Organizacijski nasveti

Med delanjem reda na svoji mizi in vzdrževanjem ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem si oglejte 5 pomembnih organizacijskih nasvetov za ustrezno ureditev domače pisarne.

Izvedite več
Ženska v modri bluzi sedi za domačo pisalno mizo, polno škatlic, in izdeluje ročne izdelke

Center za ročne izdelke

Dajte duška svoji ustvarjalnosti med delom od doma s ponudbo Ročni izdelki Brother

Izvedite več
Roka, ki reže sliko psa iz kreativnega centra brother

Kreativni center

Kreativni center Brother ponuja brezplačne igre, liste z dejavnostmi, ki jih je mogoče natisniti, pobarvanke, predloge za ročne izdelke in drugo, kar vam bo pomagalo pri usklajevanju dela od doma s starševskimi obveznostmi.

Izvedite več