PDS-6000F

Hitri profesionalni namizni skener z več možnostmi zajemanja

Kompatibilno s/z:

  • Ikona-Twain
  • Ikona-USB-3.0
  • Ikona-obdelava-slike
Brotherjev PDS-600F je vodilni dokumentni skener v svojem razredu za zelo obremenjene pisarne, ki potrebujejo mešane serije skeniranja in arhiviranja. Ponuja ločljivost 600 dpi, hitrost skeniranja do 160 str/min in ima  integrirano tehnologijo za filtriranje slike. Izdelan je zelo robustno in kakovostno.

Po neodvisnem testiranju, ki ga je opravil Kofax, je Brotherjev skener PDS-6000F zdaj tudi uradno certificiran za uporabo z njihovo uveljavljeno programsko opremo Kofax VRS® (VirtualReScan) Elite 5.1 in Kofax Express 3.1.

Glavne lastnosti

  • Vodilni v svojem razredu s 100-listnim ADF, dnevnim obratovalnim ciklom 6.000 strani ter ploskim delom
  • Izjemna hitrost do 80 listov/minuto (160 strani/minuto) pro dvostranskem skeniranju
  • Obsežen nabor gonilnikov za združljivost s sistemi Windows, Mac in Linux
  • Kofax VRS® certificiran
  • Skenira mešane serije dokumentov v e-pošto, sliko, OCR, datoteko, FTP, omrežje, SharePoint in drugo
  • 3 leta garancija ob spletni registraciji

Pregled

PDS-6000F je zasnovan za masovno skeniranje velikih količin dokumentov, saj ponuja visokozmogljiv samodejni podajalnik dokumentov (ADF), ki podpira kapaciteto do 100 različnih dokumentov, istočasno pa je opremljen s stekleno ploščo, kar je idealno za podjetja, ki imajo potrebo po skeniranju velikih količin raznolikih dokumentov, kot so notarski zapisi, speti dokumenti in različna navodila, vezana kot knjiga. Brotherjev PDS-6000F omogoča izredno hitro digitalizacijo dokumentov s hitrostjo skeniranja do 80 listov/min oziroma kar 160 strani/min v obojestranskem načinu pri ločljivosti 300 dpi pri uporabi samodejnega podajalnika dokumentov (ADF). Na steklenem delu (flatbed) skener doseže hitrost približno 1,5 sekunde na dokument.

Izjemen način vlaganja dokumentov s pomočjo ultrazvočnega zaznavanja več listov in tehnologijo povratnih valjčkov zmanjša nevarnost poškodbe dokumentov oziroma izpustitve katerega izmed njih, kar pomeni izjemno zanesljivost predvsem pri masovnih skeniranjih dokumentov različnih vrst in debelin. Z robustnim samodejnim podajalnikom (ADF) lahko PDS-6000F obdela veliko različnih medijev, na primer plastične kartice, a tudi zelo dolge dokumente, do dolžine 5.994 mm, s čimer pokrije vse potrebe uporabnikov oziroma podjetij.

Brotherjevi PDS "F" skenerji s stekleno ploščo (flatbed) omogočajo povsem enostavno integracijo z vašimi obstoječimi sistemi (za okolja Windows, Mac ali Linux), saj ponujajo zelo široko paleto gonilnikov, kot so TWAIN 2.2, ISIS, WIA, ICA in SANE.

 

Funkcije napredne obdelave slik

Serija vgrajenih orodij za zajemanje intuitivno pripravi in očisti zajete dokumente in s tem izboljša kakovost zajetih datotek za shranjevanje, obdelavo, skupno rabo in OCR (optično prepoznavo znakov).

 

To prinaša manjšo porabo črnila pri tiskanju dokumentov, manjšo velikost datotek in čitljivejša besedila. Prihranite čas, potreben za ročno pripravo in korekcijo dokumentov, in se raje posvetite bistvenim poslovnim nalogam.

 

 

Zajemanje 2 v 1

Zajemite dvostranske dokumente in jih shranite kot samostojne strani za enostavnejše in hitrejše pregledovanje.

Samodejna zaznava barve (Auto Colour Detect)

S funkcijo samodejne zaznave barve skener odpravi potrebo po predhodnem razvrščanju večjih količin dokumentov oziroma uporabo ločilnih listov. Prostor za shranjevanje se s tem izrazito zmanjša, prav tako pa se skrajša čas, potreben za predhodno razvrščanje dokumentov.

Samodejno obračanje slik, samodejni obrez in samodejna poravnava (Auto Image Rotation, Auto Crop, Auto Deskew)

Samodejno obračanje slik, samodejno obrezovanje in samodejna poravnava zajetih slik za profesionalni končni izgled.

Obdelava ozadja (Background Processing)

Datoteke skeniranih slik obdela s konkretno barvo ozadja ali odstrani ozadje za jasnejše pregledovanje, istočasno pa zmanjša velikost izhodne datoteke.

Zaznavanje črtnih kod

Identifikacija in prepoznava informacije črtne kode, natisnjene ali prilepljene na dokumente in obrazce za odpravo potrebe po ročnem razvrščanju dokumentov.

Odstranjevanje praznih strani (Blank Page Removal)

Samodejno zazna in odstrani zajete prazne strani, kar zmanjša velikost datoteke in čas priprave dokumentov.

Izpust barve (Colour Dropout)

Odstrani rdečo, modro ali zeleno barvo za ostrejša besedila, enostavnejša za branje, in za preprečitev presevanja skozi stran.

Odstranjevanje umazanije (Despeckle)

Ko so izvirni dokumenti zamazani ali vsebujejo packe črnila, lahko orodje za inteligentno izboljšavo slike pomaga obdelati strani v jasne in ostre datoteke.

Dinamični kontrast/binarizacija (Dynamic Threshold/Binarization)

Kadar so slike in besedilo zaradi barvne intenzitete slabo berljivi, orodje dinamičnega kontrasta/binarizacije posvetli ali potemni zajete dokumente, da postanejo bolj ostri, čisti in lažje berljivi. Raven intenzivnosti svetlih in temnih tonov lahko uporabnik poljubno prilagodi in s tem močno izboljša berljivost.

Zapolnitev robov / čiščenje (Edge Fill / Clean Up)

Odstranjevanje neželenih robov za čiste robove strani brez neželenih senc kot posledic skeniranja.

Večkanalnost (Multi stream)

Skenirane barvne dokumente lahko shranite kot črno-bele, sivinske in barvne različice - za uporabo pri kopiranju oziroma tiskanju.

Odstranjevanje sledi luknjača (Punch Hole Removal)

Čisti robovi strani z odstranitvijo sledi luknjača s skeniranih dokumentov. Naša inovativna funkcija dopolnjevanja lahko tudi izenači barvo ozadja dokumenta.

Delitev zajete slike (Split Image)

Skeniranje in razdelitev enostranskih dokumentov v ločene datoteke za skupno rabo ali pregled kot samostojne datoteke. To je še posebej uporabno pri pošiljanju različnih področij vsebine znotraj enega dokumenta različnim oddelkom.

Profesionalno rokovanje s papirjem

Zmogljivi profesionalni namizni Brotherjevi skenerji, prijazni za uporabo, obdelajo različne vrste in debeline dokumentov z uporabo širokega izhodnega pladnja, s čimer je zagotovljeno učinkovito potovanje papirja skozi samodejni podajalnik dokumentov (ADF).

Naši vrhunsko zasnovani poravnalniki dokumentov nudijo izjemno zmogljivost, saj je podajanje papirja veliko natančnejše in možnost zastoja močno zmanjšana. Pladenj je nagnjen, da je upor dokumentov čim manjši, vodljivost dokumenta pa precej boljša, sveženj je dobro poravnan, kar zagotavlja gladko drsenje dokumentov in preprečuje vihanje papirja. Te male, a dovršene tehnične kakovosti so tisto, zaradi česar je Brother specialist na področju skenerjev.

Zaznavanje več listov

Ta sistemska funkcija uporablja ultrazvočne valove za odkrivanje napačnega vlaganja dokumentov. Pot papirja se samodejno ustavi in uporabnika opozori, v kolikor je zaznan napačen signal. S tem se odpravi možnost poškodbe originalnih dokumentov in izguba podatkov. 

 

Napredni sistem povratnih valjčkov

Za zanesljivost pri zajemanju različnih vrst in debelin dokumentov napredni sistem upravlja večje količine papirja, saj lahko skener povleče samo en dokument naenkrat.

Tehnične lastnosti

Funkcije in tehnične značilnosti

Vrsta uporabe Namizje
Prikazovalnik Osvetljen LCD-prikazovalnik
RAM 512 MB
USB-vmesnik SuperSpeed USB 3.0 (kompatibilen za nazaj)
S kartonom 12,33 kg
Teža 9,2 kg
S kartonom ŠxGxV: 730 mm x 439 mm x 386 mm
Brez kartona ŠxGxV: 323 mm x 613 mm x 263 mm (z zaprtim vhodnim pladnjem)
Med delovanjem 53 W
Način pripravljenosti 17.6 W
Izklop 0.3 W
Način spanja 2.7 W
Zvočni tlak 55 dBA
Delovna vlažnost 20-80 %
Delovna temperatura 5-35 ℃
Okoljevarstvena odobritev Energy Star Da
Drugo PDS-6000F skener, AC-napajalnik, kabel za napajanje, USB 3.0 kabel, DVD s programsko opremo, priročnik za hitro namestitev
Vrste in velikosti Navadni papir, vizitke, plastične kartice (izbočene do debeline 1,25 mm)
Teže 28-400 g/m2
Velikosti medijev ADF Prek ADF: min. 51 x 54 mm. max. 216 x 356 mm. Skeniranje dolgega papirja: max. 5.994 mm. Plastične kartice: max. 55 x 95 mm. S ploskega dela: max. 216 mm x 356 mm
Priložena programska oprema – Mac DS Capture, NewSoft® Presto!®, PageManager 9®
Priložena programska oprema – Windows Button Manager V2, Nuance® Omnipage 18SE, DS Capture
Podprto WINDOWS (Windows Vista®, Windows 7®, Windows 8® ali starejše), MAC (Mac OS X 10.8.5, 10.9.x, 10.10.x or later), LINUX (Ubuntu 12.4, 14.04, 14.10, Linux Mint 13, 17, 17.1, Debian 7.0,8.0, RHEL 6,7, CentOS 6.6,7.1, Fedora 20,21, OpenSUSE 13.2)
Obojestransko skeniranje Da
ADF 100
Skeniranje e-pošto, sliko, OCR, datoteka, FTP, omrežje, SharePoint, aplikacije, tiskalnik (programska oprema vključena)
Hitrost barvnega skeniranja A4 80 str/min
Sivine 8 bitne
Združljivo z ICA Da
Zaznavanje večkratnega podajanja Da
Tipalo papirja Da
Združljivo s SANE Da
Ločljivost skeniranja iz ADF 600 x 600
Združljivo s TWAIN Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows XP
Združljivo z WIA Da
Garancija 3 leta garancije ob spletni registraciji