PDS-5000F

Hitri profesionalni namizni skener z več možnostmi zajemanja

Kompatibilno s/z:

  • Ikona-Twain
  • Ikona-USB-3.0
  • Ikona-obdelava-slike
Skeniranje v ločljivosti 600 dpi pri hitrosti 120 strani/min postavlja ta model med najboljše v svojem razredu. Integrirana tehnologija in orodja za filtriranje slike ter robustna kakovostna izdelava, zagotavljajo, da je Brotherjev profesionalni skener PDS-5000F najboljše orodje za pisarne z mešanimi zahtevami po zajemanju dokumentov za arhiviranje.

Po neodvisnem testiranju, ki ga je opravil Kofax, je Brotherjev skener PDS-5000F zdaj tudi uradno certificiran za uporabo z njihovo uveljavljeno programsko opremo Kofax VRS® (VirtualReScan) Elite 5.1 in Kofax Express 3.1.

Glavne lastnosti

  • 100-listni samodejni podajalnik (ADF) in dnevni obratovalni ciklus do 6.000 strani
  • Hitrost do 60 listov na minuto oz. 120 strani/min pri dvostranskem skeniranju
  • Obsežen komplet gonilnikov (vključno TWAIN 2.2, ISIS, WIA, ICA in SANE) za združljivost z okolji Windows, Mac in Linux
  • Opremljen z naprednimi funkcijami za obdelavo slik, skenira mešane dokumente, vključno s plastičnimi karticami
  • Vsebuje profesionalno programsko opremo, vključno z Nuance OmniPage 18SE in Button Manager V2 za Windows ter NewSoft Presto PageManager 9 za Mac
  • 3 leta garancije ob spletni registraciji

Pregled

PDS-5000F je izdelan za masovno skeniranje velikih količin dokumentov, saj ponuja visokozmogljiv samodejni podajalnik dokumentov (ADF), ki podpira kapaciteto do 100 različnih dokumentov, istočasno pa je opremljen s stekleno ploščo (flatbed), kar je idealno za podjetja, ki imajo potrebo po pogostem skeniranju velikih količin raznolikih dokumentov. Brotherjev PDS-5000F omogoča zelo hitro digitalizacijo s hitrostjo skeniranja do 60 listov/min oziroma 120 strani/min obojestransko pri ločljivosti 300 dpi pri uporabi ADF-a. Na steklenem delu lahko skenirate s hitrostjo pribl. 1,5 sekunde na dokument.

Izjemen način vlaganja dokumentov s pomočjo ultrazvočnega zaznavanja več listov in tehnologijo povratnih valjčkov zmanjša nevarnost poškodbe dokumentov oziroma izpustitve katerega izmed njih, kar pomeni izjemno zanesljivost predvsem pri masovnem skeniranju dokumentov različnih vrst in debelin. Z robustnim ADF-om lahko PDS-5000F obdela veliko različnih medijev, na primer plastične kartice in izjemno dolge dokumente, dolžine do 5.994 mm, ter tako pokrije vse potrebe uporabnikov oziroma podjetij. Steklena plošča ponuja še večjo prilagodljivost in je idealna za skeniranje dokumentov, vezanih v knjige, notarskih zapisov, potnih listov in podobnih občutljivih originalnih dokumentov.

Brotherjevi PDS skenerji s stekleno ploščo omogočajo enostavno integracijo z vašimi obstoječimi sistemi (Windows, Mac ali Linux) - zahvaljujoč zelo široki paleti gonilnikov, vključno s TWAIN 2.2, ISIS, WIA, ICA in SANE.

Funkcije napredne obdelave slik

Serija vgrajenih orodij za zajemanje intuitivno pripravi in očisti zajete dokumente in s tem izboljša kakovost zajetih datotek za shranjevanje, obdelavo, skupno rabo in OCR (optično prepoznavo znakov).

 

To prinaša manjšo porabo črnila pri tiskanju dokumentov, manjšo velikost datotek in čitljivejša besedila. Prihranite čas, potreben za ročno pripravo in korekcijo dokumentov, in se raje posvetite bistvenim poslovnim nalogam.

 

 

Zajemanje 2 v 1

Zajemite dvostranske dokumente in jih shranite kot samostojne strani za enostavnejše in hitrejše pregledovanje.

Samodejna zaznava barve (Auto Colour Detect)

S funkcijo samodejne zaznave barve skener odpravi potrebo po predhodnem razvrščanju večjih količin dokumentov oziroma uporabo ločilnih listov. Prostor za shranjevanje se s tem izrazito zmanjša, prav tako pa se skrajša čas, potreben za predhodno razvrščanje dokumentov.

Samodejno obračanje slik, samodejni obrez in samodejna poravnava (Auto Image Rotation, Auto Crop, Auto Deskew)

Samodejno obračanje slik, samodejno obrezovanje in samodejna poravnava zajetih slik za profesionalni končni izgled.

Obdelava ozadja (Background Processing)

Datoteke skeniranih slik obdela s konkretno barvo ozadja ali odstrani ozadje za jasnejše pregledovanje, istočasno pa zmanjša velikost izhodne datoteke.

Zaznavanje črtnih kod

Identifikacija in prepoznava informacije črtne kode, natisnjene ali prilepljene na dokumente in obrazce za odpravo potrebe po ročnem razvrščanju dokumentov.

Odstranjevanje praznih strani (Blank Page Removal)

Samodejno zazna in odstrani zajete prazne strani, kar zmanjša velikost datoteke in čas priprave dokumentov.

Izpust barve (Colour Dropout)

Odstrani rdečo, modro ali zeleno barvo za ostrejša besedila, enostavnejša za branje, in za preprečitev presevanja skozi stran.

Odstranjevanje umazanije (Despeckle)

Ko so izvirni dokumenti zamazani ali vsebujejo packe črnila, lahko orodje za inteligentno izboljšavo slike pomaga obdelati strani v jasne in ostre datoteke.

Dinamični kontrast/binarizacija (Dynamic Threshold/Binarization)

Kadar so slike in besedilo zaradi barvne intenzitete slabo berljivi, orodje dinamičnega kontrasta/binarizacije posvetli ali potemni zajete dokumente, da postanejo bolj ostri, čisti in lažje berljivi. Raven intenzivnosti svetlih in temnih tonov lahko uporabnik poljubno prilagodi in s tem močno izboljša berljivost.

Zapolnitev robov / čiščenje (Edge Fill / Clean Up)

Odstranjevanje neželenih robov za čiste robove strani brez neželenih senc kot posledic skeniranja.

Večkanalnost (Multi stream)

Skenirane barvne dokumente lahko shranite kot črno-bele, sivinske in barvne različice - za uporabo pri kopiranju oziroma tiskanju.

Odstranjevanje sledi luknjača (Punch Hole Removal)

Čisti robovi strani z odstranitvijo sledi luknjača s skeniranih dokumentov. Naša inovativna funkcija dopolnjevanja lahko tudi izenači barvo ozadja dokumenta.

Delitev zajete slike (Split Image)

Skeniranje in razdelitev enostranskih dokumentov v ločene datoteke za skupno rabo ali pregled kot samostojne datoteke. To je še posebej uporabno pri pošiljanju različnih področij vsebine znotraj enega dokumenta različnim oddelkom.

Profesionalno rokovanje s papirjem

Zmogljivi profesionalni namizni Brotherjevi skenerji, prijazni za uporabo, obdelajo različne vrste in debeline dokumentov z uporabo širokega izhodnega pladnja, s čimer je zagotovljeno učinkovito potovanje papirja skozi samodejni podajalnik dokumentov (ADF).

Naši vrhunsko zasnovani poravnalniki dokumentov nudijo izjemno zmogljivost, saj je podajanje papirja veliko natančnejše in možnost zastoja močno zmanjšana. Pladenj je nagnjen, da je upor dokumentov čim manjši, vodljivost dokumenta pa precej boljša, sveženj je dobro poravnan, kar zagotavlja gladko drsenje dokumentov in preprečuje vihanje papirja. Te male, a dovršene tehnične kakovosti so tisto, zaradi česar je Brother specialist na področju skenerjev.

Zaznavanje več listov

Ta sistemska funkcija uporablja ultrazvočne valove za odkrivanje napačnega vlaganja dokumentov. Pot papirja se samodejno ustavi in uporabnika opozori, v kolikor je zaznan napačen signal. S tem se odpravi možnost poškodbe originalnih dokumentov in izguba podatkov. 

 

Napredni sistem povratnih valjčkov

Za zanesljivost pri zajemanju različnih vrst in debelin dokumentov napredni sistem upravlja večje količine papirja, saj lahko skener povleče samo en dokument naenkrat.

Tehnične lastnosti

Funkcije in tehnične značilnosti

Vrsta uporabe Namizje
Prikazovalnik Osvetljen LCD-prikazovalnik
RAM 512 MB
USB-vmesnik SuperSpeed USB 3.0 (nazaj kompatibilno)
S kartonom ŠxGxV: 730 mm x 439 mm x 386 mm
S kartonom 12,33 kg
Brez kartona ŠxGxV: 323 mm x 613 mm x 263 mm (z vhodnim pladnjem zaprtim)
Teža 9,2 kg
Med delovanjem 53 W
Način pripravljenosti 17.6 W
Izklop 0.3 W
Način spanja 2.7 W
Zvočni tlak 55 dBA
Delovna vlažnost 20-80 %
Delovna temperatura 5-35 ℃
Okoljevarstvena odobritev Energy Star Da
Drugo PDS-5000F skener, AC adapter, AC napajalni kabel, USB 3.0 kabel, namestitveni DVD, priročnik za hitro namestitev, garancijski list
Vrste in velikosti Navadni papir, vitike, plastične kartice (izbočene do debeline 1,25 mm)
Teže 28-400 g/m2
Velikosti medijev ADF Velikost dokumentov: ADF = min. 51 x 54 mm, max. 216 x 356 mm; skeniranje dolgih dokumentov do 5.994 mm; plastične kartice do 55 x 95 mm. S steklene plošče = max. 216 mm x 356 mm
Priložena programska oprema – Mac DS Capture, NewSoft® Presto!®, PageManager 9®
Priložena programska oprema – Windows Button Manager V2, Nuance® Omnipage 18SE, DS Capture
Podprto WINDOWS (Windows Vista®, Windows 7®, Windows 8® or later), MAC (Mac OS X 10.8.5, 10.9.x, 10.10.x ali starejše), LINUX (Ubuntu 12.4, 14.04, 14.10, Linux Mint 13, 17, 17.1, Debian 7.0,8.0, RHEL 6,7, CentOS 6.6,7.1, Fedora 20,21, OpenSUSE 13.2)
Obojestransko skeniranje Da
ADF 100
Skeniranje e-pošto, sliko, OCR, datoteko, SharePoint®, iskalni "Searchable" PDF, omrežje, FTP, tiskalnik (s priloženo programsko opremo)
Hitrost barvnega skeniranja A4 60 str/min
Sivine 8 bitne
Združljivo z ICA Da
Zaznavanje večkratnega podajanja Da
Tipalo papirja Da
Združljivo s SANE Da
Ločljivost skeniranja iz ADF 600 x 600
Združljivo s TWAIN Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows XP
Združljivo z WIA Da
Garancija 3 leta garancije ob spletni registraciji