ADS-3000N

Hitri omrežni skener s profesionalno programsko opremo

Kompatibilno s/z:

  • Ikona-Twain
  • Ikona-USB-3.0
  • Ikona-obdelava-slike

Za zanesljivo pisarniško delo in velike količine skeniranja je pravi odgovor Brotherjev skener ADS-3000N, ki je združljiv s številnimi vrstami dokumentov, gonilnikov in operacijskih sistemov. Učinkovita enota samodejnega podajalnika nudi 50 listov oziroma 100 strani na minuto oziroma do 5.000 listov dnevno.

ADS-3000N je idealen za digitalizacijo poslovnih papirnih dokumentov ali načrtovanje obnavljanja po nesrečah, saj je optimiziran za uporabniku prijazno delovanje v procesu digitalnega arhiviranja z enostavno programabilnimi tipkami, zmogljivim procesiranjem in obdelavo slik ter celovito zbirko programske opreme.

Glavne lastnosti

  • Hitro obojestransko skeniranje (50 listov / 100 strani/min)
  • Priključek za gigabitno žično omrežje in SuperSpeed USB 3.0
  • 50-listni samodejni podajalnik mešanih dokumentov
  • TWAIN, ISIS, WIA, ICA in SANE gonilniki za optimalno zmogljivost
  • Paket brezplačne premium programske opreme, vključno z ABBYY FineReader Professional, ABBYY PDF Transformer+ in Nuance PaperPort
  • 3 leta garancije ob spletni registraciji

Pregled

Za podporo oddelčnemu skeniranju ADS-3000N bere neposredno v omrežje, OCR programsko opremo, USB ključek, datoteko, sliko, SharePoint® in e-pošto, zato ga lahko uporabljajo delovne skupine v celotnem podjetju ne glede na njihove potrebe. Funkcija branja na USB ključek uporabnikom omogoča povezavo z zunanjim hitrim pomnilnikom kapacitete do 64 GB.

Brotherjev ADS-3000N vključuje SuperSpeed USB 3.0 za izboljšano povezljivost, kar ponuja visoko zmogljivost in optimalno energijsko učinkovitost za boljši izkoristek in hitrejši prenos podatkov. Naprava je združljiva tudi s prejšnjim standardom USB 2.0.  

Z gonilniki ISIS in TWAIN ADS-3000N podpira širok spekter funkcij napredne obdelave slike za profesionalni videz prebranih dokumentov. Funkcija za obdelavo slik pripravi in očisti skenirane dokumente ter izboljša njihovo kakovost za shranjevanje, urejanje, izmenjavo in zahteve prepoznavanja karakterjev (OCR). Vse to zagotavlja, da so kritični poslovni dokumenti brezhibni za branje in enostavni za sortiranje arhiva v primeru obnovitve po nezgodah.

Z obojestranskim barvnim optičnim branjem, 50-listnim samodejnim podajalnikom dokumentov (ADF) in izjemno hitrostjo 100 strani/min oziroma 50 listov/min je ADS-3000N profesionalni oddelčni skener, idealen za resne potrebe manjšega oziroma srednje velikega podjetja. 

 

Omrežni skenerji

Brotherjevi omrežni skenerji ponujajo resnično omrežno zmogljivost brez potrebe po namestitvi programske opreme na več lokacijah, s čimer omogočajo zajemanje dokumentov neposredno iz naprave na številne računalnike in pametne mobilne naprave. S preprostim pritiskom na tipko zaslona na dotik* omogočite hitro in enostavno skupno rabo zajetih dokumentov med delovnimi skupinami in oddelki, kar občutno izboljša delovni proces in poveča produktivnost.

*Zaslon na dotik je na voljo le pri modelih ADS-2800W in ADS-3600W. 

Programabilne tipke

Uporaba programabilnih tipk omogoča hitro zajemanje dokumentov na predhodno izbrane destinacije za enostavno skeniranje ter prihranek časa in stroškov šolanje osebja. Rutinska opravila skeniranja lahko predhodno nastavimo za zelo hitro zajemanje z manj koraki, kar izboljša učinkovitost delovnega procesa. 

Neposredno skeniranje na najljubše lokacije, kot so oddelčne mape, pomembni e-poštni naslovi ali programska oprema za optično prepoznavo znakov (OCR), zagotovi, da so rutinske naloge izvedene hitro in enostavno. Posledično se zmanjša možnost napak pri zajemanju in potreba po šolanju osebja ter pospeši vsakdanji delovni proces.

Skeniranje na USB gostitelja

Zajemanje na USB gostitelja omogoča priključitev zunanjega USB ključka s podatkovno kapaciteto do 64 GB.

Profesionalno rokovanje s papirjem

Zmogljivi profesionalni namizni Brotherjevi skenerji, prijazni za uporabo, obdelajo različne vrste in debeline dokumentov z uporabo širokega izhodnega pladnja, s čimer je zagotovljeno učinkovito potovanje papirja skozi samodejni podajalnik dokumentov (ADF).

Naši vrhunsko zasnovani poravnalniki dokumentov nudijo izjemno zmogljivost, saj je podajanje papirja veliko natančnejše in možnost zastoja močno zmanjšana. Pladenj je nagnjen, da je upor dokumentov čim manjši, vodljivost dokumenta pa precej boljša, sveženj je dobro poravnan, kar zagotavlja gladko drsenje dokumentov in preprečuje vihanje papirja. Te male, a dovršene tehnične kakovosti so tisto, zaradi česar je Brother specialist na področju skenerjev.

Zaznavanje več listov

Ta sistemska funkcija uporablja ultrazvočne valove za odkrivanje napačnega vlaganja dokumentov. Pot papirja se samodejno ustavi in uporabnika opozori, v kolikor je zaznan napačen signal. S tem se odpravi možnost poškodbe originalnih dokumentov in izguba podatkov. 

 

Napredni sistem povratnih valjčkov

Za zanesljivost pri zajemanju različnih vrst in debelin dokumentov napredni sistem upravlja večje količine papirja, saj lahko skener povleče samo en dokument naenkrat.

Funkcije napredne obdelave slik

Serija vgrajenih orodij za zajemanje intuitivno pripravi in očisti zajete dokumente in s tem izboljša kakovost zajetih datotek za shranjevanje, obdelavo, skupno rabo in OCR (optično prepoznavo znakov).

 

To prinaša manjšo porabo črnila pri tiskanju dokumentov, manjšo velikost datotek in čitljivejša besedila. Prihranite čas, potreben za ročno pripravo in korekcijo dokumentov, in se raje posvetite bistvenim poslovnim nalogam.

 

 

Zajemanje 2 v 1

Zajemite dvostranske dokumente in jih shranite kot samostojne strani za enostavnejše in hitrejše pregledovanje.

Samodejna zaznava barve (Auto Colour Detect)

S funkcijo samodejne zaznave barve skener odpravi potrebo po predhodnem razvrščanju večjih količin dokumentov oziroma uporabo ločilnih listov. Prostor za shranjevanje se s tem izrazito zmanjša, prav tako pa se skrajša čas, potreben za predhodno razvrščanje dokumentov.

Samodejno obračanje slik, samodejni obrez in samodejna poravnava (Auto Image Rotation, Auto Crop, Auto Deskew)

Samodejno obračanje slik, samodejno obrezovanje in samodejna poravnava zajetih slik za profesionalni končni izgled.

Obdelava ozadja (Background Processing)

Datoteke skeniranih slik obdela s konkretno barvo ozadja ali odstrani ozadje za jasnejše pregledovanje, istočasno pa zmanjša velikost izhodne datoteke.

Zaznavanje črtnih kod

Identifikacija in prepoznava informacije črtne kode, natisnjene ali prilepljene na dokumente in obrazce za odpravo potrebe po ročnem razvrščanju dokumentov.

Odstranjevanje praznih strani (Blank Page Removal)

Samodejno zazna in odstrani zajete prazne strani, kar zmanjša velikost datoteke in čas priprave dokumentov.

Izpust barve (Colour Dropout)

Odstrani rdečo, modro ali zeleno barvo za ostrejša besedila, enostavnejša za branje, in za preprečitev presevanja skozi stran.

Odstranjevanje umazanije (Despeckle)

Ko so izvirni dokumenti zamazani ali vsebujejo packe črnila, lahko orodje za inteligentno izboljšavo slike pomaga obdelati strani v jasne in ostre datoteke.

Dinamični kontrast/binarizacija (Dynamic Threshold/Binarization)

Kadar so slike in besedilo zaradi barvne intenzitete slabo berljivi, orodje dinamičnega kontrasta/binarizacije posvetli ali potemni zajete dokumente, da postanejo bolj ostri, čisti in lažje berljivi. Raven intenzivnosti svetlih in temnih tonov lahko uporabnik poljubno prilagodi in s tem močno izboljša berljivost.

Zapolnitev robov / čiščenje (Edge Fill / Clean Up)

Odstranjevanje neželenih robov za čiste robove strani brez neželenih senc kot posledic skeniranja.

Večkanalnost (Multi stream)

Skenirane barvne dokumente lahko shranite kot črno-bele, sivinske in barvne različice - za uporabo pri kopiranju oziroma tiskanju.

Odstranjevanje sledi luknjača (Punch Hole Removal)

Čisti robovi strani z odstranitvijo sledi luknjača s skeniranih dokumentov. Naša inovativna funkcija dopolnjevanja lahko tudi izenači barvo ozadja dokumenta.

Delitev zajete slike (Split Image)

Skeniranje in razdelitev enostranskih dokumentov v ločene datoteke za skupno rabo ali pregled kot samostojne datoteke. To je še posebej uporabno pri pošiljanju različnih področij vsebine znotraj enega dokumenta različnim oddelkom.

Tehnične lastnosti

Funkcije in tehnične značilnosti

Vrsta uporabe Namizje
Tipalo za večkratno podajanje Da
RAM 256 MB
USB-vmesnik SuperSpeed 3.0
Žični omrežni vmesnik Da
S kartonom Š 382 x G 254 x V 330 mm
S kartonom 6,2 kg
Brez kartona Š 306 x G 258 x V 250 mm
Teža 4,45 kg
Med delovanjem 30 W
Način pripravljenosti 4.1 W
Izklop 0.12 W
Način spanja 2.9 W
Zvočna moč 63.9 dB
Zvočni tlak 0.12 dBA
Delovna vlažnost 20-80 %
Delovna temperatura 5-35 °C
Drugo Skener, AC napajalnik, AC-napajalni kabel, USB 3.0 kabel, DVD, Priročnik za hitro namestitev, varnostni priročnik
Vrste in velikosti Navadni papir, tanki papir, debeli papir, reciklirani papir, poslovne vizitke, plastične kartice (izbočene do 1,4 mm)
Teže 27-413 g/m2
Velikosti medijev ADF Širina : 51–215,9 mm. Dolžina: 51–297 mm.
IPv4 Da
Omrežni protokoli ARP, RARP, BOOTP, DHCP, APIPA(Auto IP), WINS/NetBIOS name resolution, DNS Resolver, mDNS, LLMNR responder, Custom Raw Port/Port9100, SMTP Client, FTP Client and Server, LDAP Client, CIFS Client, SNMPv1/v2c/v3, HTTP/HTTPS server, TFTP client and server, ICMP, Web Services (Scan), SNTP Client
Žično omrežje 10Base-T/100Base-TX/1000Base-TGiga ethernet
Varnost žičnega omrežja SMTP-AUTH, SSL/TLS (HTTPS, SMTP), SNMP v3 802.1x (EAP-MD5, EAP-FAST, PEAP, EAP-TLS, EAP-TTLS), Kerberos, IPsec
Priložena programska oprema – Mac Brother Control Centre 2, ABBYY® FineReader Professional, Remote Set-up
Priložena programska oprema – Windows Brother Control Centre 4, Nuance® PaperPort 14 SE, ABBYY® FineReader Professional v.11, ABBYY® PDF Transformer , Remote Set-up, BRAdmin Professional
Obojestransko skeniranje Da
ADF 50
Skeniranje E-pošto, datoteko, sliko, omrežje, OCR, SharePoint, USB ključek, FTP, SFTP, WS Scan, tiskalnik, Searchable PDF
Hitrost barvnega skeniranja A4 50 str/min
Sivine 256 stopenj
Združljivo z ICA Da, samo s prenosom
Ločljivost interpoliranega skeniranja 1200 x 1200 dpi
Združljivo z ISIS Da
Zaznavanje večkratnega podajanja Da
Tipalo papirja Da
Združljivo s SANE Da
Ločljivost skeniranja iz ADF 600 x 600
Združljivo s TWAIN Windows 7, Windows 8, Windows Vista, Windows XP
Združljivo z WIA Da
iPrint & Scan Da
ISIS Da
Garancija 3 leta garancije ob spletni registraciji

Dokumentacija