1. Home
  2. O podjetju Brother
  3. Programi recikliranja

Brother Earth

Delamo z vami za boljše okolje

Pri Brotherju jemljemo svojo okoljsko odgovornost zelo resno, zato spodbujamo stranke, da storijo enako, tako da nam pošljejo svoje porabljene kartuše in tonerje za recikliranje brez stroškov.

Z vašo pomočjo bomo lahko še naprej zmanjševali svoj vpliv na okolje.

Kako reciklirati kartuše, tonerje in tiskalnike 

Pogosto postavljena vprašanja

Stranke iz cele Evrope reciklirajo svoje kartuše in tonerje z Brotherjem. Imamo dva reciklažna obrata v Evropi; enega v Severnem Walesu in drugega na Slovaškem. Uporabljamo centraliziran sistem na Nizozemskem in vseevropsko poštno omrežje. To pomeni, da vsi tonerji in kartuše pridejo k nam v eni pošiljki in ne v več posameznih, kar močno zmanjša izpuste pri prevozu.
Royal Mail in Spring Globalni Mail / Postnl imata pogodbo, da pošiljata tonerje in kartuše prek IBRS (International Business Odgovori Service). Pošiljko morajo sprejeti, četudi je čezoceanska.
Morda ste opazili, da se na navodilih, priloženih tonerju, nahaja carinska deklaracija. To se nanaša le na Švico in Norveško, vi pa za recikliranje ne potrebujete te nalepke.
Lahko uporabite isto nalepko za brezplačno povračilo kot za tonerje, prosimo, prenesite s te spletne strani. Samo prilepite nalepko na pakiranje (uporabite embalažo novega bobna) in odnesite na pošto.

Izdelki in skladnost

Preberite več

Oglejte si pot recikliranega tonerja

Vrednote in filozofija

Preberite več

Oglejte si, kako optimiziramo pakiranje, da bi zmanjšali vpliv na okolje

Cool Earth

Preberite več

Izvedite, kako se je razvijala naša tehnologija nizke porabe energije v stanju pripravljenosti